Podaljšan razpis za mednarodne štipendije Za ženske v znanosti

Kandidatke za štipendijo v višini 40.000 dolarjev lahko prijavo oddajo še do 10. junija.

Podaljšan razpis za mednarodne štipendije Za ženske v znanosti (foto: shutterstock) shutterstock
4. 6. 2013

Kandidatke za mednarodne štipendije UNESCO – L'Oreal 'ForWomen in Science/Za ženske v znanosti' 2014 imajo za oddajo prijave čas še vse do prihodnjega ponedeljka, 10. junija 2013, saj sta partnerja programa čas za prijavo podaljšala.

Za 15 štipendij v višini 40.000 ameriških dolarjev se potegujejo raziskovalke z vsega sveta, ki delujejo na področju znanosti o življenju in so mlajše od 35 let. Dobitnice štipendije bodo znane prihodnje leto. Med dosedanjimi prejemnicami tega pomembnega priznanja sta tudi dve Slovenki, in sicer biologinja doc. dr. Maja Zagmajster ter biokemičarka z doktoratom iz organske kemije dr. Vita Majce.

Kandidatke, ki delujejo na področju znanosti o življenju, vključno z biologijo, biotehnologijo, kmetijstvom, medicino, farmacijo in fiziologijo, in so mlajše od 35 let, morajo svojo prijavo oddati preko spletne platforme www.fwis.fr.

Več podrobnosti o razpisnih pogojih za mednarodne štipendije L'Oreal - UNESCO 'ForWomen in Science' za leto 2014 najdeš na spletni strani Ministrstva za znanost, izobraževanje in šport.

Poleg mednarodnih nagrad in mednarodnih štipendij program 'ForWomen in Science' sestavljajo tudi nacionalne štipendije za mlade raziskovalke, ki jih v Sloveniji že od leta 2007 podeljujejo L'Oreal Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija. Osmi razpis za nacionalne štipendije bodo partnerji objavili v začetku oktobra.