Rok za prijavo na razpis v spodbudo ženskam v znanosti je podaljšan!

Partnerji nacionalnega programa 'Za ženske v znanosti' L'OREAL Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija so danes objavili razpis za tri štipendije v višini 5.000 evrov.

7. 11. 2011

Kandidatke za nacionalne štipendije 'Za ženske v znanosti' 2012 imajo za oddajo prijave čas še vse do prihodnjega petka, 18. novembra 2011, saj so na podlagi zanimanja kandidatk partnerji programa rok za prijavo podaljšali.

Štipendijo lahko porabi v katerikoli namen

Štipendije nacionalnega programa L'OREAL-UNESCO 'Za ženske v znanosti' 2012 v višini 5.000 evrov so namenjene ženskam v zadnjem letu doktorskega študija s področja naravoslovnih znanosti, biotehnike in medicine, ki ga opravljajo v okviru slovenskih raziskovalnih institucij.

Štipendijo lahko porabijo v kateri koli namen, ki ni nujno povezan z njihovim raziskovalnim delom.

Kandidatke morajo biti v zadnjem letu doktorskega študija, ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Raziskovalni projekti, ki jih prijavljajo na razpis, pa ne smejo vključevati testiranj na živalih.

Na uradnem prijavnem obrazcu in z ustrezno dokumentacijo oddane vloge za štipendijo bosta vrednotili tričlanska Ocenjevalna skupina pod vodstvom prof. dr. Petra Rasporja, DDr.H.C., ter šestčlanski Nacionalni odbor, ki ga vodi dr. Edvard Kobal.

L'OREAL in UNESCO za ženske v znanosti

V letu 1998 sta L'OREAL in UNESCO prvič predstavila svojo namero skupnih aktivnosti z namenom izboljšati položaj žensk v znanosti v okviru mednarodnega programa 'For Women in Science', ki že uveljavljenim znanstvenicam podeljuje nagrade, mladim znanstvenicam pa štipendije z namenom podpore njihovega raziskovalnega dela v tujini.

Nacionalni program 'Za ženske v znanosti' je v Sloveniji zaživel leta 2006, odtlej so partnerji s štipendijami nagradili že 13 izjemnih žensk v znanosti: geologinjo dr. Mirijam Vrabec, genetičarko dr. Luco Lovrečić, biofizičarko dr. Zrinko Abramović, atmosfersko kemičarko dr. Sašo Kovačič, farmacevtko dr. Natašo Obermajer, biotehničarko dr. Paulo Pongrac, biokemičarko dr. Tino Šmuc, biotehničarko dr. Nežo Finžgar, kemičarko dr. Niko Lendero Krajnc, biokemičarko dr. Petro Brožič, mikrobiologinjo dr. Ano Rotter, farmacevtko dr. Mojco Brunskole Švegelj in biologinjo dr. Biserko Bakrač.

Več informacij o programu 'Za ženske v znanosti', razpisnih pogojih in potrebni dokumentaciji:


Sicer pa program 'Za ženske v znanosti' živi tudi Facebook strani Za ženske v znanosti ter YouTube kanalu Za ženske v znanosti, kjer najdeš zanimive vsebine o tematiki.