O zaposlovanju in socialni vključenosti mladih

Predstavniki MSS in mladinskih organizacij so se prejšnji teden udeležili Evropske mladinske konference o zaposlovanju in socialni vključenosti mladih.

19. 4. 2010

Ta je - v organizaciji Svetu EU predsedujoče Španije - od 13. do 15. aprila potekala v mestu Jerez de la Frontera, v Španiji.

V okviru konference je 200 predstavnikov mladih ter nacionalnih in evropskih političnih oblasti iz vseh držav EU aktivno pripravljalo opredelitve prioritetnih problematik na področju zaposlovanja in socialne vključenosti mladih, za katere si zlasti mladi evropski državljani želimo takojšnjega celostnega naslavljanja s strani evropskih in nacionalnih političnih struktur.

Prioritetna problematika

Med prioritetne problematike so mladi med drugim uvrstili potrebo po večjem priznavanju neformalnega izobraževanja, zagotavljanje pravičnih pogojev na trgu delovne sile, medsektorski pristop k sistemski ureditvi prehoda mladih iz polja formalnega izobraževanje v polje zaposlovanja ter izboljšanje informiranja mladih o možnostih in priložnostih za krepitev položaja pri vstopu na trg delovne sile.

Konferenca je predstavljala šele prvo izmed treh srečanj mladih iz celotne Evropske unije in evropskih ter nacionalnih političnih predstavnikov. Delo bo v okviru strukturiranega dialoga na področju zaposlovanja mladih potekalo še naslednji dve predsedovanji.

Nacionalna delovna skupina

Priprave na mladinsko konferenco je v okviru strukturiranega dialoga na lokalni in nacionalni ravni vodil Mladinski svet Slovenije, ki je za ta namen oblikoval Nacionalno delovno skupino.

Delo v okviru Nacionalne delovne skupine lahko spremljaš na spletni strani www.mss.si, Mladinski svet Slovenije pa pričakuje, da bo celoten proces v veliko pomoč reševanju problematike zaposlovanja mladih tudi v naši državi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri