O tebi kroži neresnična govorica

“Pred pol leta se je v službi začelo govoriti, da sem samo zaradi povišanja plače skrivno spala s svojim šefom,” se spominja Jana, 25, tajnica.

27. 7. 2006

“Bila sem šokirana! Res sem bila vznemirjena in dobra prijateljica, ki je bila včasih moja mentorica, mi je rekla, naj ostanem hladnokrvna. Svetovala mi je, naj ne nalagam na ogenj, s tem da bi kazala, kako močno me govorice prizadenejo, vendar jih tudi ne smem ignorirati. Morala sem hitro povedati, kaj je in kaj ni resnica. S tem sem elegantno zamašila usta sodelavcem.”

Hitra rešitev

Ne paničari. Ostani mirna in zbrana in se spomni, da je trač o tebi čista laž. Pripravi ‘izjavo za javnost’, ki bo vsebovala eno ali dve trditvi, in vztrajaj pri njej. Vsakič ko te bodo radovedneži kaj spraševali, le ponovi isto. Začeli te bodo dojemati kot natančno in se bodo naveličali tvojega predvidljivega odziva, kar jim bo preprečilo, da kar naprej ‘gobcajo’ o tebi in tvojem tako imenovanem škandalu.

Petra Kocjančič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri