O nekom si govorila res grdo

Končno je konec neskončno dolgega in napornega dneva v službi in s prijateljicami se dobite na kavici v bližnjem lokalčku.

27. 7. 2006

Med pogovorom se pritožujete nad službo in nemogočimi sodelavci. Kdo bi vedel, da je oseba, o kateri si imela povedati res veliko, a ničesar lepega, sedela dovolj blizu, da je vse slišala? Katjo, 28, ob misli na to spreleti srh:

“V torek sem bila resnično jezna na svojo sodelavko! Ni bila moja šefinja, vendar je bila na višjem položaju kot jaz. Tako sem bila že sita tega, da se postavlja nad mano, da sem nujno morala potožiti prijateljicam. Dobile smo se na pijači in sredi svojega ‘govora’, v katerem sem jim opisovala, kak­šna čarovnica je, sem pogledala proti mizi poleg naše in zagledala njo, kako pozorno posluša! Okamnela sem!”

Hitra rešitev

Najprej se opraviči. Iskreno povej: “Oprosti, imela sem res slab dan in bilo je grdo od mene, da se znašam nad tabo. Vem, da si razburjena, toda upam, da ne boš zamerila.”

Če je oseba zelo prizadeta, se soočaj z njo šele po obdobju pomirjanja in priznaj, da si imela tisti dan res oster jezik in se preprosto opraviči. Ne pričakuj, da bosta potem najbolj­ši prijateljici. Poleg tega te bodo zagovarjanje in prošnje za pomilostitev lahko postavili v še slabši položaj. Druga oseba je prav tako prizadeta in v zadregi kot ti.

Petra Kocjančič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri