Nove možnosti v razvoju kariere?

Blog je javni spletni dnevnik, na katerem lahko razkriješ svoje razmišljanje o različnih temah, svoja doživljanja ali vsakodnevna dogajanja … In tako prideš do službe!

23. 7. 2007

Pomembno je, da znaš blog napisati tako, da ga bodo ljudje radi brali in se na tvojo blogersko stran vračali vsak dan znova, kajti nikoli ne veš, kdaj se bo tvoj konjiček prelevil v posel! Čeprav je slovensko blogersko tržišče zaenkrat še premajhno za karierni razvoj, naj te vodi misel, da v spletnem svetu ni meja za napredek … Morda pa bo tvoj blog prebiral bodoči šef!

Da ne bi izpustila kakšne življenjske priložnosti, piši blog, kot se spodobi!

1. Stil prijazen bralcem:

Tvoj cilj naj bo pridobiti redne bralce. Uporabi moč besed in svojo energijo usmeri v zanimivo vsebino, ki naj bo razumljiva tudi največjemu laiku.

2. Vsestranskost:

Dotikaj se tem iz vseh področij, ki nas vsakodnevno obdajajo in tudi tem, ki jih obdelujejo le redki. Poskusi iskati nove zanimive povezave, a pazi, da ne zaideš pregloboko v podrobnosti, saj tako lahko postaneš nezanimiva!

3. Iz besed naj sije pozitivizem:

Ko pišeš, uporabljaj pozitivne besede, tudi če izražaš kritiko. Raje kot negativen in napadalen odnos uporabi humor.

4. Zagovarjaj svoje stališče:

Ko se odločiš pisati o kočljivih temah, predstavi in zagovarjaj svoje stališče s trdnimi argumenti.

5. Izogibaj se ponavljanju:

Pri pisanju ne ponavljaj istih besed, ampak poskusi poiskati sopomenke oziroma pomen razloži z več besedami. Tako bo tvoj jezik bolj sočen in lažje berljiv.

6. Natančnost:

Pri opisovanju bodi natančna in opiši tudi podrobnosti, te namreč privabijo bralca in mu temo med branjem naravnost narišejo pred očmi.

7. Uvod in zaključek:

Za bralca vedno pripravi kratek uvod, v katerem ga lahko seznaniš s temo in pritegneš k branju, ter zaključek, v katerem mu daš nekaj v razmislek … Tako se bo zagotovo vrnil na tvojo stran!

8. Delaj odstavke:

Ko pišeš dolg blog, ne pozabi na razdelitev na posamezne odstavke. S tem boš uredila svoje misli in bralcu omogočila lažje spremljanje teme.

9. Brez tipkarskih napak:

Preden blog objaviš, ga še enkrat na hitro preleti ali pa si priskrbi program, ki te bo opozoril na napake v besedilu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri