Glinene kreacije ustvarjalke Marjane Cajhen

Marjana Cajhen je začela ustvarjati pred osmimi leti, ko je med počitnicami želela zaposliti sina, na koncu pa je sama podlegla čarom polimerne gline.

Glinene kreacije ustvarjalke Marjane Cajhen (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
3. 1. 2014

Kmalu je razvila svoj slog ustvarjanja in unikaten način izražanja, njen nakit pa je ravno zaradi drugačnosti postal prepoznaven.

"Moji kosi nakita so predvsem veliki in nenavadni. Rada imam teksture, grobe površine, nore oblike in barve, ki jih umirim s pridihom črne. Pri polimerni glini mi je všeč predvsem to, da so možnosti oblikovanja neskončne, če se človek znajde in če ima ideje," pravi ustvarjalka, ki je prepričana, da so sejmi odlična priložnost za razvoj ustvarjalca.

"Sejmi so krasna priložnost, da ponudiš svoje izdelke, srečaš potrošnike in iz prve roke izveš njihovo mnenje. Zato sem pred slabim letom dni začela organizirati sejme FairArt Festivala, ki se ob nedeljah predstavlja na Pogačarjevem trgu v Ljubljani."

Njene želje za prihodnost pa so skromne.

"Želim si, da bi imela svoj atelje z majhno trgovino spredaj, kjer bi lahko pokazala svoje izdelke in izdelke drugih oblikovalcev, ki jih v Sloveniji ni malo. Slovenci smo kreativni in imamo kaj pokazati. Želim si prijaznejših časov za umetnike, časa, ki bi dovolil, da se kreativnost ljudi razbohoti v vsem sijaju, ki ga premoremo."

Kje jo najdeš?

Marjana se najraje pokaže na festivalu FairArt, kjer lahko vidiš in kupiš njene izdelke, ima pa tudi albume svojih izdelkov na ogled na Facebooku.

Foto: osebni arhiv ustvarjalke