Najboljši zaposlovalci leta 2013 so znani

V okviru medijsko-raziskovalnega projekta in nacionalnega izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2013 so razglasili najboljše zaposlovalce leta.

20. 3. 2014

V kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju Intera, d. o. o., v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju RCM, d. o. o. in v kategoriji velikih podjetij družbi Si.mobil, d. d.. V letošnjem izboru je posebno priznanje prejelo podjetje Droga Kolinska, d. d., za uspešno, učinkovito in ustvarjalno vzpostavitev organizacijske kulture po združitvi v Atlantic Group. Priznanje zlata praksa je prejelo podjetje Lek, d. d., član skupine Sandoz, za organizacijo in izvedbo foruma regijski BioCamp.

V letošnjem izboru Zlata nit, ki poteka sedmo leto zapored, je sodelovalo 43 malih podjetij, 29 srednje velikih podjetij in 14 velikih podjetij. Na anketni vprašalnik je odgovarjalo 6.413 zaposlenih, od tega 3.688 zaposlenih v velikih podjetjih (več kot 250 zaposlenih), 1.931 zaposlenih v srednje velikih podjetjih (do 250 zaposlenih) in 794 zaposlenih v malih podjetjih (do 50 zaposlenih). V sedmih letih, kolikor že poteka Dnevnikov izbor najboljših zaposlovalcev, je anketo izpolnilo že 54.537 zaposlenih.

V letošnji anketi je 6.413 zaposlenih svoj odnos z organizacijo v povprečju ocenilo z oceno 3,69. Anketiranci 45 trditev, ki so zajete v vprašalniku, ocenjujejo z ocenami od 1 (najnižja) do 5 (najvišja). Trditve so razvrščene v sedem tematskih sklopov: temeljni odnos med podjetjem in zaposlenim, vloga in kakovost dela posameznika v podjetju, značilnosti organizacijske kulture, klime in medsebojnih odnosov, podjetnost in inovativnost, kakovost okolja, osebna rast in razvoj ter čustvena pripadnost zaposlenih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri