Nadzorujte se

Hitra jeza in nepričakovani izbruhi škodujejo vašemu zdravju, pa tudi podobi, ki jo sodelavci dobijo o vas. Zato ...

30. 10. 2003

Naredite seznam dogodkov, ki vas razburijo

Vse, kar vam požene kri v glavo, poskusite en teden zapisovati. Tako boste lažje ugotovile, na kaj ste občutljive, in se za naslednjič pripravile na obvladovanje burnih čustev.

Sprostite napetost

Boste eksplodirale? Telefonirajte prijateljici in ji povejte, kaj občutite. Ali pa negativno energijo sprostite s športom.

Zajemite sapo

Ko vas bo mamilo, da bi jezno zakričale, se spomnite, kako ste se ob tem počutile zadnjič. Namesto da reagirate, zajemite sapo in se poskusite mirno soočiti s čustvom, ki vas preplavlja.

Poskusite razumeti drugega

Pripravite dva stola. Ko se usedete na prvega, ‘bodite ve’ in povejte vse, kar vas v tistem trenutku teži. Potem se presedite in se poskusite vživeti v svojega nasprotnika. Potrudite se, da boste razumele tudi njegove argumente, saj jih boste tako lažje sprejele.

“Kako ravnati, če je vaš šef spremenljive volje?”

Delati z nadrejenim, ki je včasih hladen, drugič pa spet ves vesel, prijazen in poln elana, je težko, ne pa tudi nemogoče. S svojim obnašanjem lahko namreč ustvarite varno delovno okolje, v katerem volja vašega šefa ne bo imela velikega vpliva na vas. Pravilo je – z njim obdržite profesionalen odnos in se nikar ne spuščajte v osebnega. Ko bo imel slab dan, ostanite mirni. Na njegove jezne izpade reagirajte mirno, saj ga boste tako pripravile do tega, da se bo svojega nemogočega obnašanja zavedel in ga popravil.

Linda Volk

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri