Na pohodu je nevroseksizem

Če si mislila, da je diskriminacija glede na spol stvar preteklosti, naj ti povemo, da se - žal - motiš.

2. 9. 2010

Avtorica knjige 'Delusions of Gender: How Our Minds, Society, and Neurosexism Create Difference', Cordelia Fine, pravi, da vse več Američanov sveto in brez dvoma verjame, da so moški in ženski možgani – biološko nespremenljivo - drugačni.

Zdi se, da postaja moderno kazati s prstom na domnevno temeljne biološke razlike med moškimi in ženskami, vendar pa Caroline Fine v njih vidi le priročen izgovor za ohranjanje ‘dobre’ stare neenakosti med spoloma.

Ženska pod moškim psevdonimom

Čeprav diskriminacija ni več družbeno sprejemljivo dejanje, pa dejstva kažejo, da je v sodobni družbi še vedno močno prisotna. Ne verjameš?

Tukaj si preberi o materi dveh otrok, ki je prek spleta skušala speljati svoj lasten posel, vendar njene ponudbe za spletni dizajn in pisanje avtorskih tekstov nihče ni jemal resno.

Potem pa se je nekega dne domislila zanimive rešitve. Svoje ime je spremenila v moškega (morda po zgledu mnogih ženskih pisateljic, ki so uspele šele pod moškimi psevdonimi), spletni strani  pa dodala nekaj robustnejšega videza. In naj se sliši še tako čudno: od takrat naprej v njenem poštnem predalu ponudb za delo ni več zmanjkalo.

Človeku da misliti, kaj ne ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri