MTikTok Dance Akademija: Sara Jo, Žiga Sotlar in Kuxala so izbrali finaliste!

Navdušenje, smeh, spodbujanje in fantastično pozitivna energija – tako lahko opišemo veliki dogodek MTikTok Dance Akademije, kjer se je 22 nadarjenih plesalcev iz cele regije borilo za finale tekmovanja. Pravi regijski TikTok izziv je tako dobil 8 finalistov, ki je v napetem boju premagala konkurenco s hudo koreografijo Žige Sotlarja, mentorja in žiranta. Vzdušje med plesalci na dogodku je bilo fenomenalno, ves čas so plesali, se smejali in spodbujali, kljub temu, da so ves čas vedeli, da velika nagrada čaka samo enega!

MTikTok Dance Akademija: Sara Jo, Žiga Sotlar in Kuxala so izbrali finaliste! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
28. 10. 2021 | Promocijsko sporočilo

V prvem čisto pravem regijskem TikTok talent showu so sodelovali plesalci in plesalke iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore, ocenjevala pa jih je tričlanska žirija – priljubljen slovenski plesalec in priznan koreograf Žiga Sotlar, kralj slovenskega TikToka Žiga Kukovič ter balkanska superzvezdnica Saro Jo.

V polfinalni oddaji je svoje plesne sposobnosti v živo na parketu ljubljanske dvorane Tabor dokazovalo 22 plesalcev, ki so morali navdušiti žirijo, da bi se prebili med 8 finalistov, ki se bodo borili za fenomenalno nagrado. In sicer bo zmagovalec lahko izbiral med denarno nagrado v vrednosti 5.000 evrov ali pa se bo odločil za potovanje v Los Angeles, kjer se bo lahko udeležil plesnih tečajev pod okriljem vrhunskih plesalcev in koreografov v priznanem studiu Millennium.  

Kar nekaj zbranih tekmovalcev se je med sabo že poznalo, saj hodijo na tekmovanja ali trenirajo skupaj. Čisto vsem pa je bilo skupno navdušenje ob prihodu žirije in izredno profesionalen ter pozitiven odnos do plesa. V slabi uri jim je Žiga Sotlar pokazal koreografijo, ki so jo morali odplesati v polfinalu. »Koreografija mi je fenomenalna, v malce slabši kondiciji sem, ampak bo odlično. Imam momente, ko zablokiram, ampak nič mi ni nemogoče odplesati. Drugi plesalci so mi neverjetni, večjo tremo imam zaradi njih, kot zaradi žirije, iskreno,« je zaupala Nika iz Srbije, ena izmed tekmovalk. Tudi drugim se je zdela koreografija super in so jo hitro osvojili.

In kaj je odločilno?

Vsi trije žiranti so skrbno spremljali plesalce, kdo so finalisti pa se je določilo z izločanjem. »Za mene definitivno ni pomembna samo tehnika. Obožujem močan izraz, veliko energije in strasti. Mora imeti pravi pogled, da te ponese,« je povedala žirantka Saro Jo.

Od 22 polfinalistov je preko izločanja ostalo 11 najboljših, ki so še zadnjič odplesali koreografijo, nato pa je žirijo čakala ključna odločitev. Žiga Sotlar je povedal, da je bila ta odločitev težka, ker so vsi pokazali veliko znanja in prave energije. In prav to je bilo pomembno tretjemu žirantu, Žigi Kukoviču, bolje znanemu pod vzdevkom Kuxala: »Iskal bom pravo energijo, pravi karakter in tisto iskrico, ki je včasih v očeh, včasih v telesu.« Osmim finalistom je žirija pojasnila, zakaj so si zaslužili mesto v finalu MTikTok Dance Akademije, ki bo na M SOSESKI v soboto, 30. oktobra.

Do takrat pa poglejte seveda tudi polfinale.