Motivacija se bo pojavila

Šef ti je naložil novo delo, ti nad tem seveda nisi ravno najbolj navdušena … kako nabrati energijo, da bo delo opravljeno?

11. 1. 2010

Za delo, pri katerem bi se morala marsikaj novega tudi naučiti, nimaš posebne motivacije … pa kaj potem! Strokovnjaki, ki so opravljali testiranja možganov, so namreč ugotovili nekaj zelo zanimivega: motivacija ni pogojena s stvarmi, ki so nam všeč oz. bi jih radi preizkusili.

Zanimiva dognanja ti lahko pomagajo

Iz tega dognanja izhaja dejstvo, da se mora človek lotiti neznanih stvari, šele nato pa se (lahko) pojavi tudi motivacija. Motivacijo torej lahko prikličeš enostavno tako, da se lotiš dela! Ta ugotovitev ti lahko pomaga ne samo v službi, ampak tudi v vsakdanjem življenju.

Od odlašanja do užitka

Verjetno se ti je že kdaj zgodilo, da si odlašala s kakšnim opravilom, potem, ko si se ga lotila, pa ti je kar naenkrat postalo všeč. Točno za to gre – novosti moraš preizkusiti in šele potem boš vedela, ali ti je nekaj všeč ali ne.

Bogatejša za novo spoznanje

Seveda pa ni nujno, da boš nad novostmi v svojem življenju navdušena. In v tem primeru boš bogatejša za novo spoznanje in opravilo boš lahko mirne vesti uvrstila na svojo osebno črno listo. A ker je tvoje življenje sestavljeno tudi iz obveznosti, ki ti niso najbolj všeč, moraš stisniti zobe in jih vestno opraviti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri