Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

V sredo, 14. januarja, Zavod mladi podjetnik organizira dogodek Lastno podjetje? Zakaj pa ne!, na katerem bodo uspešni mladi podjetniki predstavili zgodbi Hood Burger in Goat Story, udeleženci pa bodo izvedeli tudi konkretne korake ustanovitve podjetja.

Lastno podjetje? Zakaj pa ne! (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2015

Ekonomska fakulteta v Ljubljani bo ta teden postala stična točka za druženje mladih podjetnikov. V sredo ob 17:00 bo namreč v tej ustanovi v Veliki dvorani potekalo izobraževanje na temo ustanovitve podjetja.

Gre za dogodek, ki poteka pod znamko Lastno podjetje? Zakaj pa ne!, ki je v zadnjih sedmih letih postala ena izmed najbolj prepoznavnih znamk s področja izobraževanj za mlade podjetnike pri nas.

Tokratno druženje bo privabilo še posebno veliko število udeležencev, saj organizator trenutno beleži že preko 500 prijav.

Udeležba na izobraževanju je za udeležence brezplačna!

Zgodba Hood Burger

Od študija ekonomije do najboljšega burgerja v Ljubljani

Tokratno druženje bosta, lokaciji primerno, otvorila diplomirana ekonomista Til Pleterski in Klemen Ptičak, ki sta lastnika blagovne znamke Hood Burger.

Finalista izbora Mladi podjetnik leta 2014 imata nadvse zanimivo zgodbo. Po zaključku študija sta zaradi splošne gospodarske situacije in razmišljanja izven običajnih okvirov kaj kmalu začela snovati drugačno kariero. Namesto da bi iskala zaposlitev, sta zagnala svoj posel Planet Apartment, ki nekoliko spominja na današnji mega uspešni Airbnb. Prvi projekt ni šel po pričakovani poti, je pa z njegovo pomočjo nastal trenutni projekt, ki ga mlada ekipa razvija: Hood Burger.

Kickstarter uspešnica Goat Story

Anže Miklavec je mladi podjetnik, ki se že nekaj let uspešno ukvarja s prodajo fizičnih produktov v maloprodaji in veleprodaji, tako v fizičnih trgovinah kot tudi prek spleta. V teh letih je razvil blagovno znamko EQUA, katere glavni produkt je steklenička za vodo, ki se lahko uporablja večkrat. Anže je okoli sebe zbral ekipo strokovnjakov s področja oblikovanja, marketinga in razvoja blagovne znamke, ki uspešno trži obstoječe produkte, hkrati pa razvija nove.

Zadnji izmed produktov je GOAT MUG, oblikovalsko dovršen lonček za kavo. Produkt je še v fazi prototipa, ki ga je ekipa razvila s pomočjo 3D tiskalnika. Za financiranje razvoja produkta so se odločili izkoristiti plaftormo za množično financiranje Kickstarter, prek katere so za svoj produkt v enem mesecu zbrali preko 450.000 dolarjev.

Sledilo bo predavanje Lee Bevčič o ustanovitvi podjetja, v katerem bodo predstavljeni vsi bistveni koraki za začetnike. Med samim dogajanjem bodo udeleženci deležni tudi predstavitve MP šole (www.mpsola.si), programa za pomoč pri realizaciji podjetniških idej, ki ga Zavod mladi podjetnik izvaja že drugo leto, pripravlja pa se tudi presenečenje: dodatna ekskluzivna vsebina za vse udeležence.

Več informacij o dogodku Lastno podjetje? Zakaj pa ne! skupaj z urnikom boš našla TUKAJ!