Kupcev nikoli ne zmanjka, zato trgovcem posel od nekdaj cveti

Poklic trgovca sodi med najstarejše. Danes so veliki nakupovalni centri z bogato založenimi prodajalnami postali pravo središče družabnega življenja. Tudi to je zagotovilo, da dela trgovcem še dolgo ne bo zmanjkalo.

10. 2. 2011 | Promocijsko sporočilo

CDI Univerzum že vrsto let organizira program srednjega poklicnega izobraževanja za pridobitev poklica prodajalec in t.i. prekvalifikacijo v prodajalca.

V program se lahko vpiše vsak, ki je uspešno končal osnovno šolo. Nekateri začno od začetka, torej od 1. letnika dalje, drugi pa tam, kjer so v preteklosti šolanje prekinili.

Ponoven vpis v šolo – tokrat drugačno – je prvi, a najpomembnejši korak za odraslega, ki se vrača na izobraževalno pot. Ob pravi meri delavnosti in prizadevnosti 'zarjavelo' kolesje (se pravi, sposobnost učenja, spomin, logika…) nad katerim ob vpisu potoži skoraj vsak, ki že več let ni sedel v šolskih klopeh, hitro spet steče! K temu bistveno pripomorejo delavnice tehnik učinkovitega učenja, individualno svetovanje, učna pomoč, predvsem pa prijazen in razumevajoč pristop učiteljev in organizatorjev izobraževanja CDI Univerzum.

Program trgovec je po svojih vsebinah precej splošen program in daje osnovna znanja s področij ekonomije, poznavanja blaga, psihologije in komunikacije.Tisti, ki program uspešno zaključijo (in med tistimi, ki se vanj vključijo, je takih večina), nedvomno pridobijo na splošni razgledanosti, zato se mnogi odločajo za nadaljevanje šolanja. Po zaključku poklicnega izobraževanja lahko na CDI Univerzum nadaljujejo šolanje za pridobitev V. stopnje izobrazbe po programu ekonomski tehnik.

Za vpis v program trgovec se odločajo tudi odrasli, ki so predhodno že pridobili IV. ali V. stopnjo izobrazbe katere druge smeri – ti se vključijo v program prekvalifikacije. Za takšno odločitev se najde mnogo različnih razlogov. Nekateri po več letih dela odkrijejo svoje prave poklicne interese – odločitev za poklic, ki jo sprejmemo pri petnajstih letih, pogosto ni prava odločitev za celo življenje. Nekateri v svojem poklicu ne najdejo zaposlitve. Tisti, ki se odločijo, da bodo poleg svojega prvotnega poklica (npr. lesar, frizer, vrtnar ali pa gimnazijski maturant) pridobili še poklic 'prodajalec', bodo imeli trgu dela zagotovo prednost.

Sredstva za kritje šolnine lahko kandidati pridobijo na različne načine: nezaposleni preko Zavoda za zaposlovanje RS, nekateri zaposleni dobijo spodbudo pri delodajalcih, med plačniki je tudi Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje RS, samoplačniki pa lahko na razpisih Ministrstva za šolstvo in šport pridobijo sredstva za sofinanciranje šolanja. 

Špela Jurak, CDI Univerzum

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri