Kot nalašč za zaposlene, mamice in športnike

Si predstavljaš, da bi navkljub svojim številnim vsakodnevnim obveznostim, še študirala in nazadnje tudi diplomirala? Kaj pa, če bi vse to lahko opravila kar od doma? E-študij na Dobi te prav te dni vabi k vpisu, ki ti bo omogočil prav to!

26. 2. 2009

Poglej si zvočni zapis in naj te k vpisu prepriča kar izjava Mojce Jerman, diplomantke e-študija v programu Poslovanje.

Več kot 1300 e-sošolcev

Na Visoki poslovni šoli DOBA Maribor in na Višji strokovni šoli na DOBI je v e-študij vključenih že preko 1300 študentov. Na prvem mestu razlogov za vključitev v to obliko študija je fleksibilnost študija, saj študentje večinoma študirajo doma, v prijetnem učnem okolju in v času, ki je za njih najprimernejši.

Kje izvajajo e-študij?

Po novem na voljo tudi novi programi

Kako poteka e-študij?

Študij poteka modularno - predmet za predmetom. En predmet traja od 4 do 6 tednov, nato sledi izpit. Študiraš samostojno in v skupini, z mentorji in drugimi študenti komuniciraš v forumih in klepetalnicah. Z ostalimi študenti se srečuješ v študijskih središčih na študijskih srečanjih. Pripravljaš seminarske in druge naloge. Svoje napredovanje preverjaš z elektronskimi testi za samopreverjanje. Izpite opravljaš ob zaključku predmeta na sedežu šole ali v študijskem središču. Pred pričetkom študija je za e-študente na šoli organiziran uvodni dan, kjer te seznanijo z načinom dela in z učnim okoljem.

Spoznaj njihovo virtualno učno okolje.

Študente ves čas študija spremlja mentor, ki odgovarja na vprašanja, daje dodatna navodila za delo, študente pri študiju usmerja in spodbuja.

Informativni dan

  • Informativni dan za e-študij poteka vsak četrtek, ob 16. uri na sedežu Dobe in v vseh študijskih središčih.

Središča za e-študij v Sloveniji

DOBA Maribor, DE Ljubljana – Euro šola Ljubljana, Ljudska univerza Velenje, Ljudska univerza Murska Sobota, Zavod za izobraževanje odraslih Radovljica, Ljudska univerza Koper, Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Ljudska univerza Nova Gorica.

Več informacij najdete na www.doba.si ali www.vpsm.si.

Cosmo_Doba_Epis