Služba ni družba: Komu se je bolje izogibati?

Med sodelavci boš našla dobre in slabe ljudi – brez skrbi, s pravimi prijemi jih je čisto lahko obvladati!

Služba ni družba: Komu se je bolje izogibati? (foto: shutterstock) shutterstock
22. 1. 2013

Nekateri ljudje iščejo težave, ki neposredno ali včasih posredno vplivajo na tvojo kariero, zato se jim je bolje izogibati. Če pride na delovnem mestu do napetosti, jo rešuj po mirni poti in se ne razburjaj!

Presodi, kdaj in s kom se je pametno družiti tudi po službi in kdaj je bolje oditi daleč stran.

Identificiraj sodelavce, preden te spravijo v težave:

  • Opravljivci

Ljudje, ki radi opravljajo so zelo prijazni in v vsaki situaciji pripravljeni pomagati. Zakaj? Da bi bili na tekočem z vsem dogajanjem v službi in po njej. Prisesajo se nate in čakajo na novice, o katerih bodo lahko razpravljali v službi naslednji delovni dan … Zato v njihovi družbi pazi, kaj govoriš! Ne pozabi pa tudi, da se lahko opravljivega obnašanja zelo hitro nalezeš tudi ti!

  • Vsiljivci

Ljudje, ki neprestano skačejo v tvoj osebni prostor – se te mimogrede dotaknejo po roki ali nogi, te objamejo, si želijo s teboj na kavo trikrat na dan, so prosti takrat, ko imaš 5-minutni premor … Skratka iščejo stik s tabo! Če ti druženje ne ustreza, ne dopusti, da bi bili ves čas prisotni ob tebi. Njihova dejanja včasih mejijo na nadlegovanje, zato osebi prijazno povej, da bi rada imela trenutek za službeni razmislek.

  • Žurerji

V službo pogosto prinesejo vonj po dolgi noči, ki je bila opita z vodko … Vsekakor neprimerno in neodgovorno obnašanje, ki lahko vsakemu hitro nakoplje kup težav. Takšna oseba te bo poskušala povabiti na večerno druženje. Sprejmi ga, a bodi doma dovolj zgodaj, da se boš lahko naspala in odpočila za soočanje z izzivi novega delovnega dne.

  • Toži babe

Vsako podjetje ima vsaj eno toži babo, ki se za razliko od opravljivcev velikokrat znajde v direktorjevi pisarni. Vedno je na tekočem z večinoma slabim dogajanjem v podjetju. Če greš takšni osebi v nos, še ni konec sveta. Bodi prijazna in hkrati previdna, in ne pozabi, da je še vedno dovolj metod, ki lahko očarajo tvojega šefa!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri