Ustvarjalka Klara Slavec & Miškina Luknjica

Gnezdilnice in krmilnice za ptičke so Klari Slavec najljubši predmeti njenega ustvarjanja.

Ustvarjalka Klara Slavec & Miškina Luknjica (foto: Klara Slavec) Klara Slavec
18. 1. 2014

Klarin atelje Miškina Luknjica je mali pisani svet, kjer pod spretnimi prsti mlade umetnice iz gline nastajajo male zverinice ter uporabni in okrasni predmeti.

"Z glino sem se srečala bolj po naključju. Kot študentka sem delala v ateljeju v Kopru, kjer sem se tudi naučila osnov. Keramika me je takoj pritegnila kot medij izražanja. Kot material je izredno prilagodljiva – lahko je nežna kot čipka ali pa iz nje zgradiš trdno hišo! Možnosti so neskončne. Poleg čarobnosti tega naravnega materiala me privlači tudi miselni proces, ko izdelki nastajajo. Vsak izdelek začnem ustvarjati z idejo, ki jo poskušam najprej prenesti na papir. Ko so skice izpopolnjene, nadaljujem s poskusnimi izdelki in ko jih naredim že lepo število, se šele približam ideji, ki se je sprva pojavila," je razložila ustvarjalka, ki najraje izdeluje uporabne predmete.

"Ker imam rada naravo, najraje izdelujem gnezdilnice in krmilnice za male ptičke. Navdih najdem v naravi, zato so tudi motivi in ideje največkrat vzeti iz narave in domačega okolja – moji mačkoni pa drevesa, rože in podobno. Miškina Luknjica je moj mali svet, moja mala pravljica."

Kje jo najdeš?

Na Facebooku je dosegljiva na Klara Slavec Miškina Luknjica, njeni izdelki pa so na prodaj tudi v galerijah Re:gallery v Kopru in Desetnica v Kranju.

Če bi tudi ti rada predstavila svoja umetniška dela, poišči stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali piši na ustvarjalne.roke@gmail.com.