Si postala žrtev poslovnega 'ghostanja' ali kaj storiti, ko NI odziva?

(Pre)dobro poznan pogovorni izraz 'ghostanje' ni samo kaprica zmenkarij. Brezbrižno 'izginjanje', kot ga imenuje slovenska slovnica, uporabljajo tudi delodajalci. Povsem lahko se zgodi, da tvoj življenjepis vsem potrebnim kvalifikacijam navkljub roma v rezalnik papirja.

Si postala žrtev poslovnega 'ghostanja' ali kaj storiti, ko NI odziva? (foto: Profimedia) Profimedia
26. 2. 2020

Urbani spletni slovar termin 'ghostanje' razlaga kot popolno pretrganje komunikacije z osebo, in to brez kakršnegakoli predhodnega opozorila in pojasnila. Večina oseb, ki doživi 'izginjanje,' občuti zamenljivost in manjvrednost, nespoštovanje in izkoriščenost.

Znanstveno je dokazano, da družbena zavrnitev sproži aktivacijo istega predela možganov kakor fizična bolečina, kar je glavni povod, da je 'izginjanje' uničujoče dejanje s psihološkega vidika. Kako se z njim spoprijeti in ga omiliti, kadar se s teboj poigra na eksistencialnem področju?

FAZA #1:

PREZIRANJE VLOGE ZA ZAPOSLITEV

Življenjepis je vstopnica na zaposlitveni intervju in tvoj prvi stik s potencialnim bodočim šefom. Obstajajo pravila, s katerimi boš prebila led in se izkazala kot najboljša kandidatka, a že pomanjkljiva slovnica je lahko kaplja čez rob, zaradi katere te vidijo slabši luči.

Če si pri pisanju upoštevala bistvene kriterije, odkljukala vse točke za kvalifikacijo in ob tem naletela na gluha ušesa, se na strani delodajalca ne kuha nič dobrega za tvojo prihodnost v podjetju: "V povprečju podjetja dobijo veliko več prošenj na razpisana delovna mesta, kolikor jih je kadrovski menedžer zmožen pregledati sam," pojasnjuje Amanda Augustine, strokovnjakinja na področju kariernega svetovanja pri podjetju TopCv – vodilni svetovni organizaciji na področju pisanja življenjepisov.

"Zato številnim velikim korporacijam na pomoč priskoči programska oprema, ki avtomatsko pregleda posamezne prošnje in eliminira tiste, ki niti najmanj ne zadostujejo zastavljenim normam delovnega mesta," pove. Prihodnost posameznikov je, po domače povedano, postavljena v roke robotov.

Kar 75 odstotkov življenjepisov pristane med nezaželeno pošto, še preden presejani peščici srečnežev uspe priti na mizo delodajalca – če le niso napisani po določenem protokolu in standardih, ki jih zahteva sistem.

PREKLIČI UROK

Prelisiči robotski sistem s prebiranjem oglasov za podobna ali celo enaka delovna mesta. Izlušči ključne in ponavljajoče se besede in jih vključi v svoj življenjepis, zlasti v tistem delu, kjer moraš izpostaviti spretnosti in znanja, pridobljena na predhodnih delovnih mestih.

Če si prošnjo morebiti že poslala, lahko ubereš drugo taktiko; poišči socialna omrežja podjetja. Morda ga celo najdeš na Twitterju ali Linkedinu ter pogledaš, kateri uporabniki ga imajo vključenega v svoj opis. Kaj storiti, ko jih najdeš? Napiši jim kratek sestavek, v katerem boš potrdila svojo navdušenost in strnila vse svoje pomembne kvalifikacije, pravi Augustinova.

FAZA #2:

UGANKA PO PRVEM RAZGOVORU

Kar več kot tretjini iskalcev zaposlitve delodajalci nikoli ne posreduje povratne informacije. Zakaj je izkušnja zavrnitve takšna, lahko samo ugibaš – morda se je pripetila interna reorganizacija in je delovno mesto, na katero si se prijavila, preprosto … izginilo. Pogosto se tudi zgodi, da je tega dobil že nekdo od zaposlenih. Na žalost ne obstajajo zakoni, ki bi predpisovali delodajalčevo obvezno sporočanje situacije kandidatu, obstaja pa tudi velika verjetnost, da se zaposleni intervjuvanec preprosto ne želi soočati z nelagodno situacijo, ko mora nekoga postaviti pred vrata. Ali pa bi bilo teh sporočil preprosto preveč. Podobno kot na Tinderju – s prstom te podrsa v levo ...

PREKLIČI UROK

Na tej točki se pojavi tanka meja med vztrajnostjo in agresijo – in slednja je nekaj, čemur ne želiš priti naproti. Med razgovorom vprašaj, kdaj lahko pričakuješ povratno informacijo in navodila za nadaljnje korake. Če ne dobiš odgovora v predvidenem časovnem okvirju, lahko brez slabe vesti pošlješ elektronsko pošto kot opomnik, ki bo potrdil tvoje interese in vzbudil upanje na obvestilo.

Da bo tvoje sporočilo izstopalo, kot si želiš, bodi specifična: "Se lahko slišimo po telefonu? Želim zastaviti še nekaj vprašanj glede službe." Neposredna vprašanja v večji meri zahtevajo neposreden odgovor.

FAZA #3:

Z GLAVO SKOZI ZID

Augustinova pravi, da lahko svoj poraz zapečatiš šele pet tednov po intervjuju. Vendar vedi, da je način, s katerim te bodoči delodajalec obravnava med zaposlovalnim procesom, zgolj refleksija njegovega odnosa z zaposlenimi. Če v tem trenutku odnos ni obetajoč, je malo verjetnosti, da se bo izboljšal pozneje. Si delovnega mesta še vedno želiš?

PREKLIČI UROK

"Počakaj na nov razlog, da sežeš po ponovni vzpostavitvi komunikacije s podjetjem," ti svetuje Augustinova. Sledi korporaciji na socialnih omrežjih in spremljaj dogajanje. So razširili svoje področje delovanja, poželi nove uspehe? Lahko jih s čestitko opomniš nase.

FAZA #4:

IGNORIRATI ŽELIŠ TI

Po opravljenem razgovoru si ugotovila, da ti položaj nikakor ni pisana na kožo. Ne glede na to, da so se ti v podzavest že vrinile ignorantske tehnike, ne bodi ena izmed posameznikov, ki ubere to tehniko. Presenetljivo, procentualno gledano kar 41 odstotkov iskalcev zaposlitve pove, da v dotičnem primeru brez slabe vesti prekinejo komunikacijo s podjetjem. "Ignoranca, na katerikoli strani, ni izraz spoštljivosti. Izogni se podiranju mostov, ki bi jih v prihodnosti morebiti potrebovala za karierni napredek," pove Amanda.

PREKLIČI UROK

Vizualiziraj. Še enkrat podrobno preberi opis službe in se prepričaj, ali se resnično ne vidiš v vlogi, ko opravljaš dela pet dni v tednu. Če je odločitev dokončna, jim vseeno pošlji zahvalni odgovor: "Zahvaljujem se, da ste si vzeli čas zame, vendar menim, da mi položaj ni ravno pisana na kožo. Želim vam vso srečo pri iskanju kadra." Vidiš, niti ni tako grozno, kot se zdi na prvi pogled.

Dešifriraj odgovore

Povratno elektronsko pošto preberi med vrsticami.

Pravijo:

"Odločili smo se zaposliti kandidata z več delovnimi izkušnjami na tem področju."

Mislijo:

"Se vam ne zdi precejšen odmik od realnosti, da želite iz pripravništva v računovodskem podjetju presedlati na vodjo projektov v veliki korporaciji? Kadrovska menedžerka mora očitno jemati poživila, da vas je sploh povabila na razgovor."

Pravijo:

"Vaše prednosti se ne ujemajo z zahtevki delovnega mesta."

Mislijo:

"Impresivno, da si nekoč nastopala v pevskem zboru, vendar nismo prepričani, v kakšni povezavi je to s položajem desne roke našega šefa."

Pravijo:

"Vašo prošnjo bomo obdržali za v bodoče."

Mislijo:

"Če smo povsem iskreni, smo vaše ime pozabili v trenutku, ko ste odkorakali skozi vrata. Kako vam je že ime? Monika? Anja? Aja, Katarina! Precej blizu."

Pravijo:

"Več sreče prihodnjič!"

Mislijo:

"Prosimo, prenehajte nas oblegati s sporočili in poiščite službo drugje. Resno mislimo!"

Po Predlogi Caitlin Carlson Prevedla In Priredila Neja Drozg,

Fotografije: Jeffrey Westbrook/Studio D, Shutterstock