TAKO boš uresničila VSE svoje cilje (#bossy kolumna Nine Štefe in Tjaše Smuk)

Vsak mesec bosta na tvoja poslovna vprašanja odgovarjali Nina Štefe ter Tjaša Smuk in ti pomagali, da dosežeš vse svoje zastavljene karierne cilje.

TAKO boš uresničila VSE svoje cilje (#bossy kolumna Nine Štefe in Tjaše Smuk) (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
21. 7. 2020

Verjetno se lahko vse strinjamo, da se letošnje leto ni začelo po načrtih in da bo posledično tudi poletje drugačno. Poleg uživanja na morju imaš zdaj odlično priložnost, da negotovo situacijo izkoristiš za rast, dodelaš vse svoje načrte in zapišeš svoje cilje.

Ker veva, da nisi ženska, ki čaka na priložnosti, ampak jih ustvari sama, s teboj deliva nekaj nasvetov, s katerimi boš svojo idejo spremenila v posel in se podala na samostojno pot.

Od tebe je odvisno, kako boš izkoristila trenutno situacijo in ali boš dovolila, da bi vplivala nate in na tvoj vsak dan. Ta trenutek sta najpomembnejši prilagodljivost in prepoznavanje priložnosti, ki se skrivajo v novih, spremenjenih okoliščinah - naj bo to pri delu, obveznostih v šoli ali pa v vsakdanjih opravkih.

#bossy nasveti, ki ti bodo pomagali soočati se s spremembami:

Če si v procesu realiziranja svoje poslovne ideje

… imej v mislih, da se odstotek spletnega nakupovanja povečuje. Situacija, ko smo morali ostati doma, je nekaterim onemogočila vso fizično prodajo in nam še enkrat pokazala, kako je vse bolj pomembno, da si s svojim izdelkom ali storitvijo prisotna na spletu. Danes lahko svojo spletno stran brez znanja programiranja ali kodiranja postaviš sama. Potrebuješ le idejo, kako bi želela, da je tvoja spletna stran videti, ter nekaj entuziazma in zagnanosti, da se vsega skupaj lotiš sama.

Če ti manjka fokusa in bi želela biti bolj produktivna

… zapiši svoje cilje, saj boš tako vsak dan vedela, kam si namenjena. Uspelo ti bo, če ne boš strmela za popolnostjo in ne boš čakala na pravi trenutek. Samo začni in že jutri boš bližje cilju. Nasvet za večjo produktivnost: v svoj poslovni planer vsako jutro zapiši tri prioritetne naloge in si s tem zagotovi najhitrejšo možno rast, saj boš vsak dan lahko obkljukala najpomembnejše korake na poti do cilja. Nikoli ni dovolj časa, da bi nam v enem dnevu uspelo opraviti vse obveznosti, zato je še toliko bolj pomembno, da se osredotočaš na tiste, ki so najvišje na seznamu prioritet, manj pomembne naloge pa brez slabe vesti pustiš za naslednji dan. Ker boš vedela, da si danes opravila najpomembnejše, se boš počutila produktivno.

Če ti manjka vere vase

… se obkroži z ljudmi, ki te v tvoji ideji podpirajo. Na koncu dneva pa ne pozabi, da moraš predvsem sama verjeti v svojo idejo. Vedeti, zakaj si začela in kam želiš priti. Če potrebuješ dodaten navdih in motivacijo ter družbo istomislečih uspešnih in podjetnih posameznic, pa ze nama pridruži v Bossy Cafeju na www.bossycafe.com.

Besedilo: Nina Štefe In Tjaša Smuk,

Fotografije: Osebni Arhiv