Kako uspeti?

Večno vprašanje, na katerega ima vsak uspešen človek svoj odgovor …

13. 3. 2008

Tudi ti bi rada v življenju uspela, a ne veš, kako. Posebnih navodil ni, potrebuješ le zdrav razum, vero vase, pozitivno mišljenje in nenazadnje idejne pobude. Poleg teh pomembnih lastnosti pa moraš imeti predvsem poglobljeno znanje na področju, na katerem bi rada uspela.

Tvojemu uspehu ne bo škodilo, če upoštevaš tudi naslednje:

1. Vztrajnost

Tudi v primeru težav ne smeš nikoli obupati, pač pa vztrajati za svojimi odločitvami in jih s tehtnimi argumenti tudi podpreti.

2. Odločnost

Razviti moraš sistem hitrih odločitev, v katere pa, ko so enkrat sprejete, ne smeš več podvomiti in jih po sistemu da-ne-da-ne spreminjati.

3. Zadovoljstvo

Če s svojim življenjem nisi zadovoljna, si kriva sama. Edino ti namreč lahko vplivaš na to, da se tvoje življenje spremeni – sama moraš določiti, kaj ti je v življenju najbolj pomembno in kaj boš počela, da se boš počutila izpopolnjeno.

4. Vse se vrača

Energija, ki jo vložiš v svoje delo, ljudi in dejanja, se vrača v enaki ali še obilnejši meri. Zato jo razdajaj v ravno pravšnji meri. Če pa opaziš, da ti nekaj samo jemlje energijo, se poskusi izogniti nadaljnjemu stiku.

5. Hitri ukrepi

Če se posli ne odvijajo, kot bi se morali, moraš znati hitro ukrepati – poiskati nove rešitve in če je treba, tudi priznati svoje napake.

6. Timsko delo

Redki so ljudje, ki uspejo sami, brez pomoči drugih, kajti za uspeh je potreben širok nabor idej, talentov, znanja in spretnosti, ki so združeni v ekipi ljudi. Zato si postrezi s koristnimi drugimi in jih za svoj prispevek k uspehu tudi pošteno nagradi.

7. Prisluhni sama sebi

V norišnici današnjega sveta ne pozabi nase in na svojo dobrobit – vzemi si čas zase in za svoje sproščanje!

8. Vizija

Brez ciljev in jasne vizije, da boš uspela, boš težje prišla do uspeha. Začrtaj si pot, po kateri se boš podala in bodi vedno pripravljena zaviti v slepo ulico in tam počakati na pravi trenutek. Včasih je treba ubrati tudi daljšo in počasnejšo pot, ki pa je veliko bolj varna.

9. Perfekcija

Prav je, da pri svojih odločitvah nisi površna in da stremiš k popolnosti, a ne za vsako ceno! Drži se standardov, daj vse od sebe, a kljub temu si dopusti tudi kakšno malenkostno napakico – nihče ni popoln!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri