Kako do službe brez razpisa?

Če si se že kdaj znašla v položaju iskanja službe, potem veš, da naloga ni najbolj enostavna.

10. 1. 2007

Čeprav je oglasov za prosta delovna mesta veliko, le redka ustrezajo tebi in tvojemu profilu izobrazbe … zato pojdi svojo pot in pristopi k podjetju kljub temu, da ne potrebuje novih zaposlenih!

Kaj moraš torej storiti, da bi prišla do sanjske službe v podjetju, kjer ni povpraševanja po novi delovni sili?

Mati od prijatelja sošolkinega brata

Najboljši način, ki pa seveda ni najlažji, je razpredanje mreže poznanstev! Razširi svoje lovke in poskusi najti osebo, ki je povezana s podjetjem, kjer bi rada delala. Morda pa poznaš sošolkinega brata iz srednje šole, ki ima prijatelja, katerega mama dela v tem podjetju, pa čeprav na drugem oddelku kot bi rada delala ti.

Dovolj bo, če poznaš nekoga, ki je lahko le vez do vodilne osebe v podjetju, pri katerem lahko omeni kakšno lepo besedo o tebi in tvojih sposobnostih ter zagnanosti!

Namesto prošnje radovednost

Ko boš dobila ime vodilnega, mu napiši kratko pismo in predstavi svoj prispevek podjetju, ne pozabi pa pripisati svojih kontaktnih podatkov. Da bi povečala možnost sestanka z vodilno osebo, ne sprašuj za službo – raje bodi radovedna in prosi za nekaj informacij v povezavi s področjem njihovega dela!

Omeni želje

Ne pozabi, da je Slovenija zelo majhna dežela, v kateri vsi poznajo vse … zato se kar loti poizvedovanja poznanstev svojih znancev. Omeni svoje želje in morda se bo našel kdo, ki ti bo z veseljem pomagal do nove službe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri