To mlado Slovenko je huda bolezen pripeljala do odlične poslovne ideje!

Jasna Grbić je 24-letna Kranjčanka, ki jo je prizadela huda bolezen hrbtenice. Prestala je zahtevno operacijo, sledilo je dolgo in težko okrevanje, nato pa ja nekega dne prišla do ideje, s katero danes piše zgodbo o uspehu.

To mlado Slovenko je huda bolezen pripeljala do odlične poslovne ideje! (foto: Mankica Kranjec) Mankica Kranjec
9. 11. 2016

Jasna s sestro, bratoma in starši živi v Kranju. Že v zgodnjih letih jo je zasvojil šport, največjo ljubezen pa je našla v plesu.

In prav pri plesu je prvič ugotovila, da je nekaj narobe z njeno hrbtenico. Opažala je, da ji plesni obrati v eno stran niso šli najbolje, opazila je, da se 'krivo' drži, sčasoma je prišla še bolečina.

Jasna je bolezenske znake sprva ignorirala, nato pa le odšla k ortopedu, ki ji je postavil diagnozo - skolioza. Njena hrbtenica se je ukrivila za kar 42 stopinj.

Na operacijo sprva ni hotela. "Najhujše mi je bilo zaradi mami in zaradi problemov, ki smo jih imeli," pravi Jasna in doda, da ni želela, da še en otrok v njihovi družini pristane na vozičku. Njena sestra je namreč od rojstva na invalidskem vozičku.

Jasna je nato le pristala na operacijo, ki je trajala kar 8 ur. V hrbet so ji vstavili dve kirurški jekleni palici, ki sta ji hrbtenico poravnali.

Nato se je začela dolga, težka rehabilitacija. "Takrat sem mislila, da je mojega življenja konec," se danes spominja s solzami v očeh.

A Jasna se ni predala, vrnila se je k športu in okrepila svoje telo. "Rekla sem si, da nočem nikdar več obležati, da nočem biti nikdar več šibka. Zato zdaj ves čas treniram - tečem, grem na fitnes, pilates ..." 

Rehabilitacija je bila tako uspešna, edina stvar, ki je Jasno motila, je bila brazgotina, ki jo je želela nekako prekriti.

In tako se je nekega dne odločila za tetovažo.

Na brazgotino si je dala napis: "Naše brazgotine nas opominjajo, da je preteklost še vedno živa."

Čudovit tatu, za katerega pa Jasna takrat ni še niti slutila, da bo povezan z njeno fantastično poslovno idejo, do katere je v bistvu prišlo bolj kot ne po naključju.

Krema, s katero se mora tetovaža negovati (in ki jo priporoča večina tetoverjev), namreč Jasni nikakor ni ustrezala, zato je obupana za promoč prosila mamo, ki ji je svetovala, naj se namaže kar s hladilnim mazilom za dojenčke. In to mazilo je dalo tako dober rezultat, da je Jasna prišla do super ideje.

"Šla sem do tetovatorja in mu povedala, da mi tisto mazilo, ki sem ga kupila pri njem, ni čisto nič pomagalo in mu želela predlagati, da naj strankam predlaga rajši uporabo hladilnega mazila za dojenčke. Nakar se mi je posvetilo - zakaj ne bi rajši naredili prav mazila za tetovažo?"

Jasna se je nemudoma povezala s proizvajalcem mazila za dojenčke in s pomočjo kemijskega tehnologa v laboratoriju mazilo še izboljšala in prilagodila za nego tetovirane kože.

Rodilo se je mazilo Tattoo Care - prvo slovensko mazilo za tatuje.

A nato je prišel nov korak - promocija. Najprej je mazilo začela oglaševati prek facebooka, hodila je tudi osebno do tetoverjev, no zdaj pa se je z idelkom Jasna predstavila tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!, in njen izdelek je zdaj na voljo tudi na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Ima Jasna možnost, da z izdelkom uspe tudi v tujini? Odgovor izveš v videu:

Jasna pa ni edina, ki je svoj izdelek predstavila v skopu projekta Štartaj Slovenija, ki z dejanji podpira svežo slovensko podjetniško energijo.

Svoja vrata so široko odprli kar 12 slovenskim ustvarjalcem! 12 izdelkov, a le eden od njih bo postal naslednji Hit produkt 2016. Kateri, boš odločila tudi ti.

Podpri izdelke z nakupom, zgodbe njihovih ustvarjalcev pa spoznaj v novi oddaji Štartaj, Slovenija! na POP TV.   

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri