Posel z igrami: Ideja je zakon, a šele izvedba prinese uspeh!

Si vedela, da nekatere izmed najuspešnejših iger niso uspele v prvo? Še več. Nekaterim je uspelo šele na pogorišču njihovih manj uspešnih predhodnikov!

22. 10. 2012

Govorimo o treh izjemno uspešnih igrah:

  • Guitar Hero,
  • Angry Birds
  • in FarmVille).

Vse tri igre so v resnici le kopije njihovih manj uspešnih predhodnic.

Pred Guitar Hero je bil GuitarFreaks!

GuitarFreaks je bila na japonskem prava senzacija, a kaj je Guitar Hero storil drugače? Namesto generičnih rok komadov so kupili licence za uporabo poznanih, legendarnih rok hitov. Kot je, recimo, Smoke on the Water.

Pred Angry Birds je bil Crush the Castle

Enostavnih miselnih iger, ki delujejo po podobnem principu kot neverjetno uspešna iPhone igra Angry Birds, ki je generirala celo svoj lasten TV šov, je mnogo, a le ena ima sumljivo veliko podobnosti. Crush the Castle je igra, ki jo lahko igramo preko spletnega brkljalnika, je pa tudi že izšla kot aplikacija za iPhone in iPod. Na tržišču se je pojavila zgolj 8 mesec pred Angry Birds in se igra popolnoma identično. Vzrok za uspeh igre Angry Birds? Angry Birds ima menda bolj ljubke like in bolj privlačen grafični stil.

Pred FarmVille je bil Farm Town

FarmVille je postal izjemen hit poleti leta 2009, saj je kmalu po izidu bila to najhitreje rastoča igra na socialnih omrežjih. Manj kot pol leta prej, februarja 2009, pa je podobno zadevo na trg poslalo podjetje Slashkey, ki je svoj FarmTown razposlalo med prijatelje za testiranje, a je igra virusno postala ena najbolj igranih iger. In kaj je FarmVille potisnila nad Farm Town? Marketing.

Več o tem na povezavi 3 izjemno uspešne igre, ki so v resnici kopije manj uspešnih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri