Gdč. Zloba v pisarni

Raziskave kažejo, da se je kar ena od štirih sodelavk pripravljena igrati umazane igrice, ko gre za njeno napredovanje. Od zdaj se ji ne boš več pustila.

1. 2. 2010

Kradljivka

Po čem jo spoznaš:

Krade tvoje ideje in jih kot svoje prodaja naprej.

Kako jo ukrotiš:

Če si prisiljena v izmenjevanje idej z njo, počni to raje prek elektronske pošte. Tako boš imela shranjen vsak predlog, ki si ji ga poslala. Če s početjem ne bo nehala, lahko sporočilo preprosto natisneš in ga izročiš šefu.

Tožibaba

Po čem jo spoznaš:

Si se hotela neopazno priplaziti v pisarno ob 9.15? Tekla bo naravnost k šefu in te zatožila.

Kako jo ukrotiš:

Premagaj jo v njeni igri: če veš, da boš zamudila, pokliči šefa ali koga od sodelavcev, da si na poti in boš prišla malo pozneje. Ona tega seveda ne bo vedela, zato bo, ko te bo hotela zatožiti, izpadla precej bedasto, saj bodo že vsi vedeli, da boš pozna.

Zvezda

Po čem jo spoznaš:

Na sestankih ti vedno posta­vlja vprašanja, za katera ve, da nimaš odgovora, vse to z namenom, da bi pred drugimi izpadla nesposobna.

Kako jo ukrotiš:

Ko ti prihodnjič postavi neprijetno vprašanje, ostani mirna in obrni pozornost na njo s tem, da ji odvrneš, da za to temo nimaš podatkov, pa bi z veseljem po sestanku poskušala predebatirati o zadevi, da ne bi zdaj po nepotrebnem zapravljali časa drugih sodelavcev.

Lisica

Po čem jo spoznaš:

Le kdo širi govorice, da naj bi prav ti slabo opravljala svoje delo …?

Kako jo ukrotiš:

Vestno shranjuj vsa sporočila vaših zadovoljnih strank. Ko te bo zlobna sodelavka spet poskusila očrniti pred vsemi, vsem sodelavcem, vključno z njo, pošlji sporočilo kakšne od zadovoljnih strank s pripisom: ‘’Zdi se mi, da prav vsi zaslužimo pohvalo za tako dobro delo.’’ To bo kazalo
tudi na to, da si dobra timska delavka – v nasprotju z njo.

Pozabljivka

Po čem jo spoznaš:

Ups – čisto ti je pozabila povedati, da je bil rok za oddajo poročila včeraj.

Kako jo ukrotiš:

Prosi šefa, ali si lahko ti oseba, ki ji predaja pomembna sporočila. Povej mu, da je tvoja sodelavka očitno prezapo­slena ali pa preveč pozabljiva, da bi drugim pravočasno sporočila njihove zadolžitve. Skoraj gotovo se bo šef nad to informacijo zamislil, zato se ti morda obeta napredovanje. Gotovo pa je, da z gdč. Pozabljivko ne boš več imela težav.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri