FRI z delavnicami s področja računalništva in informatike

Ljubljanska Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani bo letos že osmič v času šolskih počitnic izvedla delavnice Poletne šole FRI.

19. 5. 2014

Delavnice so namenjene osnovnošolcem, srednješolcem in študentom, ki želijo izpopolniti in nadgraditi svoje znanje s področja računalništva in informatike. Programe pripravljajo in izvajajo raziskovalci s FRI.

Delavnice bodo potekale med 30. junijem in 18. julijem 2014.

V sklopu letošnje Poletne šole FRI se bo izvajalo devet delavnic, po tri za osnovnošolce, dijake in študente. Prijavnina za posamezno delavnico znaša 25 EUR. Poleg izobraževalnih aktivnosti pa FRI udeležencem nudi tudi nastanitev v Dijaškem domu Vič, za najmlajše pa tudi zabavno, poučno in športno obarvano jutranje varstvo, ki ga bo pripravila ekipa Pulz šport.

Letos že drugič pripravljajo delavnice tudi za osnovnošolce, saj želijo spodbuditi razmišljanje o računalništvu na malo drugačen način tudi pri najmlajših. Osnovnošolci bodo tako med drugim razvijali preproste mobilne igre, ustvarjali v okolju Scratch, predvsem pa se bodo naučili timskega dela in načrtovanja. Dijaki se bodo spoprijeli z operacijskim sistemom Linux, reševali bodo algoritmične probleme in spoznavali Raspberry Pi. Študenti pa se bodo preizkusili v kreativnem tehničnem pisanju, naredili bodo korak bližje profesionalni 3D računalniški animaciji in zlivanju podatkovnih virov.

FRI sprejema prijave do 1. junija 2014 preko spletnega obrazca, ki je dostopen na:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri