Dramska šola Barice Blenkuš z novostmi v prihajajočem šolskem letu

Dramska šola Barice Blenkuš vabi vse, ki bi radi razvili svoj umetniški in kreativni potencial k vpisu v sedem programov dramske igre do 15. septembra 2013.

27. 8. 2013

V novem šolskem letu 2013/14 pripravlja za svoje slušatelje še dodatne navdihujoče aktivnosti in nov program »Impro-ekipa«. Več o novostih, programih in pedagogih pa lahko izveste na dnevu odprtih vrat v soboto, 7. septembra 2013.

Igralska šola za vse starosti!

Dramska šola Barice Blenkuš, igralska šola za vse starosti, bo tudi v štiriindvajsetem letu svojega delovanja razširila obzorja svojih slušateljev in jih naučila igralskih veščin in tehnik ter spopadanja s tremo in javnim nastopanjem. Vsi programi, od začetnih programov za mlajše osnovnošolce, do intenzivnih programov za odrasle ter seveda nadaljevalnih programov, nudijo slušateljem sproščeno in kreativno okolje, v katerem se naučijo delati v skupini in izboljšajo svojo samopodobo.

V prihajajočem šolskem letu 2013/14 pripravlja Dramska šola Barice Blenkuš za svoje slušatelje tudi dodatne aktivnosti, kot so ogledi večjih ljubljanskih gledališč, pogovori z igralci in drugimi gledališkimi delavci, ugodnejši nakup vstopnic ter več dodatnih vsebin znotraj šole. S temi aktivnostmi želijo slušateljem omogočiti, da bolje spoznajo delo igralca in organiziranost gledališča ter razširijo svoja obzorja na številnih predstavah.

Impro-ekipa in priprava na AGRFT izpit!

Ena izmed novosti je tudi program »Impro-ekipa«, kjer bodo slušatelji z izkušeno impro pedagoginjo Mojco Dimec razvijali svojo domišljijo ter improvizacijske veščine, s katerimi ne bodo nikoli ostali brez besed.

Igralskim navdušencem so v Dramski šoli Barice Blenkuš na voljo tudi individualne na sprejemne izpite na AGRFT, tistim, ki se želijo naučiti obvladovati svoj glas in izboljšati govorni nastop, pa nudijo program »Tehnika govora in diha«.

Vpis v Dramsko šolo Barice Blenkuš poteka do 15. septembra 2013.

Bodoče slušatelje pa bodo skozi barvit in raznolik svet igre ter improvizacij popeljali priznani pedagogi in igralci Lucija Ćirović, Boštjan Štorman, Barbara Krajnc, Vesna Anđelković in Barbara Žefran.

Več informacij o programih, pedagogih in vpisu pa najdete na www.dsbb.si, info@dsbb.si ali na telefonski številki 051 304 351 ter na dnevu odprtih vrat, ki bo v soboto, 7. septembra 2013.

O Dramski šoli Barice Blenkuš:

Dramska šola Barice Blenkuš deluje od leta 1990. Je neprofitna gledališka šola, specializirana za strokovno in kvalitetno poučevanje dramske igre, improvizacij in javnega nastopanja. V Ljubljani jo je ustanovila igralka Barica Blenkuš, takoj po vrnitvi s študija dramske igre na Theatre-Ecole Catherine Brieux v Parizu. Šola izvaja številne programe s področja gledališke in filmske pedagogike, pripravlja otroške in mladinske produkcije, delavnice in seminarje. V šolskem letu 2012/13 v njej poučujejo: Boštjan Štorman, Lucija Ćirović, Vesna Anđelković, Barbara Krajnc in Barbara Žefran.