Dnevi telekomunikacij in informacijske družbe v Polhovem Gradcu

Od torka,  10. 12., do četrtka, 12. 12. 2013, te od 9. do 13. ure vabijo na prve Dneve telekomunikacij in informacijske družbe v Muzej pošte in telekomunikacij v Polhov Gradec.

5. 12. 2013

Razvoj področja telekomunikacij, multimedijskih komunikacij in informacijsko - komunikacijskih tehnologij je privedel do tega, da danes govorimo o informacijski družbi.

Te tehnologije ustvarjajo nova delovna mesta, nove storitve z visoko dodano vrednostjo in številne priložnosti za inovacije.

Nekaj jih bo predstavljenih na Dnevih telekomunikacij in informacijske družbe v Muzeju pošte in telekomunikacij, ki bodo izvedeni v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v okviru evropskega projekta Places.

Na številnih predstavitvah si bodo obiskovalci lahko ogledali in preizkusili delovanje sodobnih optičnih, brezžičnih in multimedijskih komunikacij in izvedeli, kako deluje optično vlakno, kako potujejo signali in zakaj danes lahko kjerkoli in kadarkoli dostopamo do interneta. Spoznala boš tudi področje varnosti na internetu, delo v virtualnem studiu ter izvedela, kako deluje DVB-T prenos in kako poteka predvajanje slike v živo. Preizkusila boš različne (mobilne) aplikacije, 'pametne' storitve, se naučila izdelati EKG za domačo uporabo in še mnogo več.

Dnevi telekomunikacij in informacijske družbe so namenjeni v prvi vrsti osnovnošolcem in srednješolcem ter njihovim učiteljem pa tudi zainteresirani javnosti. Organizirajo jih z namenom, da bi pri mladih vzbudili zanimanje za nadaljnje izobraževanje in predstavili možnosti zaposlovanja na področju telekomunikacij.

Prireditev si lahko ogledaš z nakupom muzejske vstopnice.

telekomunikacije

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri