Diplomiraj iz domačega fotelja

Si predstavljaš, da bi lahko študirala kjerkoli in kadarkoli? Prav to možnost ti ponuja e-študij na Dobi, ki te dni vabi k vpisu ...

7. 2. 2008

Na Visoki poslovni šoli Doba Maribor in na Višji strokovni šoli na Dobi je v e-študij vključenih že preko 1200 študentov. Na prvem mestu razlogov za vključitev v to obliko študija je fleksibilnost študija, saj študentje večinoma študirajo doma, v prijetnem učnem okolju in v času, ki je za njih najprimernejši.

Kako poteka e-študij?

Študij poteka modularno, torej postopoma - predmet za predmetom. En predmet traja od 4 do 7 tednov, nato sledi izpit. Študiraš samostojno in v skupini, z mentorji in drugimi študenti pa lahko kadarkoli komuniciraš kar v forumih in klepetalnicah. Z ostalimi študenti se boš občasno tudi srečala v študijskih središčih na študijskih srečanjih, saj boste skupaj pripravljali tudi seminarske in druge naloge.

Svoje napredovanje lahko sproti preverjaš z elektronskimi testi za samopreverjanje, izpite pa boš opravljala ob zaključkih predmetov na sedežu šole ali v študijskem središču. Ves čas študija bo nad teboj bedel mentor, ki bo odgovarjal na tvoja vprašanja, ti nudil navodila za delo in te pri študiju izdodatno usmerjal in spodbujal.

Iz prve roke

Za e-študij na Visoki poslovni šoli Doba Maribor se je odločil tudi Vladimir Rukavina, sicer direktor Narodnega doma Maribor:

"Program je izjemno dobro koncipiran, sistem študija na daljavo učinkovit, izjemen pa je predvsem odnos učiteljev do študentov, vsekakor neprimerljiv s tistim, ki smo ga bili vajeni nekoč, ko je bil sistem izobraževanja zelo rigiden. Ta odnos je zares motivirajoč in vzpodbuja ter predvsem upošteva študentovo kreativnost in inovativnost, v kar sem se dodatno prepričal ob pisanju diplomske naloge. Z DOBO je naše podjetje firma vedno izjemno dobro sodelovalo, trenutno imamo tri študente na visoki šoli, dva na višji in enega na srednji stopnji, kar zanesljivo izkazuje veliko mero zaupanja do te, danes že lahko rečemo, eminentne ustanove."

Informativni dan

Informativni dan za e-študij poteka:

  • v petek, 15. februarja, ob 16.30, v vseh študijskih središčih in
  • v soboto, 16. februarja, ob 10.00, v vseh študijskih središčih.

Rok za oddajo prvih prijav za vpis je 8. marec 2008.

Če te je e-študij pritegnil in bi o njem rada izvedela še kaj več, poišči informacije na www.doba.si in www.vpsm.si.

Oglasno sporočilo