Debela zaradi nove službe?

Na novem delovnem mestu se izogibaj prehranjevalnim pastem in kopičenju kilogramov, z našo pomočjo prevzemi zdrave navade prehranjevanja.

21. 11. 2007

Težava: Greš na sestanek – s Piškotom!

Rešitev: Živčki v novi službi delajo svoje in ti se moraš nujno sestati z gospodom Piškotom. Če že, si za ‘sogovornika’ raje izberi polnozrnatega. Ta ne bo povzročil zmešnjave v tvojem telesu, saj ne bo dvignil krvnega sladkorja do višav in povzročil odvisnosti. Če sestanek lahko odpoveš, se za nadomestni pogovor raje dogovori kar z gospo Banano.

Težava: Vabijo te ‘na dogodek’ k avtomatu

Rešitev: Opaziš, da je pri avtomatu z dobrotami vedno živahno, a pozor: tudi kalorično – tega ti nihče ne bo posebej omenil! Zato tistih nekaj centov, ki bi jih vrgla v avtomat, raje hrani v namiznem hranilniku v obliki ljubkega prašička. Na koncu meseca se bo v njem nabralo za kakšno majhno pozornost prihrankov! Super, kajne?

Težava: Zgodnje popoldne, gospa Čokolada, ki se je zjutraj izmuznila v torbico, pa zdaj zahteva tvojo pozornost!

Rešitev: Preventiva je bolj zdrava kot kurativa – v tem primeru bo zares držalo! Zato gospo Čokolado jutri raje pusti doma. Svoje delovno mesto razkaži zdravi žitni ploščici ali skupini oreščkov.

Težava: Pozno delo zahteva več energije!

Rešitev: Nadure niso bile nikoli lahke. Po napornem dnevu ti namreč veliko hitreje zmanjkuje energije in tvoja roka kar sama od sebe poseže po … Stop! Za takšne primere imej na mizi vedno paket žvečilnih gumijev, ki bodo poskrbeli za telovadbo. Po telovadbi pa si navadno polna energije, kajne? No, po naporni vadbi potrebuješ prigrizek v obliki sadja. Da bo energije dovolj še za kakšno urico ali dve.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri