Dan izjemnih zaposlitvenih priložnosti

Kako priti direktno na intervju, brez nadležnega pisanja prošenj? Enostavno, obišči zaposlitveni sejem!

5. 11. 2009

Zaposlitveni sejmi so stičišča ponudbe in povpraševanja po delu – namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela.

V korist vseh

Podjetja jih izkoriščajo za promocijo podjetja kot delodajalca in za spoznavanje primernih kandidatov. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času.

Zaposlitveni sejmi so v tujini uveljavljeni že vrsto let, pri nas pa se uveljavljajo v zadnjih letih. Število zaposlitvenih sejmov se iz leta v leto dviga. Največjega pri nas tudi letos organizira zaposlitveni portal MojeDelo.com. Karierni sejem Kariera 09, ki je že 7. po vrsti, bo potekal v sredo 25. in četrtek 26. novembra v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani. Vstop je seveda brezplačen.

Mesto izjemnih priložnosti

Nobena filozofija ni potrebna, da ugotoviš, ali spadaš na ta dogodek.

Vsakdo, ki išče delo, ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, še posebno, če je nekdo začetnik in nima veliko delovnih izkušenj. Poleg tega tudi številni posamezniki z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami niso zadovoljni s svojim trenutnim delovnim položajem in delovnim mestom. Zaposlitveni sejmi so tako zanje izredna priložnost, da zasledujejo boljše delo, boljše delodajalce in boljšo plačo ter premaknejo svojo kariero iz mrtve točke.

V dveh dneh do stikov celega leta

Deficitarni kadri in uveljavljeni profesionalci pa lahko na kariernem sejmu pridobijo možnosti za precej boljšo, če že ne sanjsko zaposlitev, saj se bodo delodajalci dobesedno 'pulili' zanje in njihovo naklonjenost. Tako boš lahko na zaposlitvenem sejmu spoznala kopico kadrovikov (in drugih sodelavcev) različnih uveljavljenih podjetij, ki ti bodo ponujali več sto prostih delovnih mest in opravljali razgovore za njihovo zasedbo že na sejmu samem.

Toliko priložnosti za delo in kariero, kot jih je na razpolago na sejmu, jih morda ne boš mogla zbrati v celem letu.

Delodajalci si želijo velike izbire

Delodajalci pa celo plačajo, da bi se lahko na sejmu srečali s tabo.

Njihov interes je, da razrešijo svoje težave: pomanjkanje kakovostnih kadrov, da ne bi trpeli niti bodoči delovni projekti niti posli. Da na sejmu srečajo čim več primernih kandidatov in potencialnih bodočih sodelavcev, pripravijo posebne CV-vprašalnike, predstavitvene brošure, organizirajo razne dogodke in nagradne igre, atraktivne stojnice z veliko spremljevalnega osebja, poskrbijo tudi za prigrizke in pijačo.

Vse, kar moraš ti pri tem narediti, je, da se na sejem predhodno primerno pripraviš, se pozanimaš, katera podjetja iščejo kadre tvojega ali sorodnega poklicnega profila, pravočasno prideš na sejem, izbereš stojnice zanimivih delodajalcev in pristopiš do osebja ob njih.

Info o sejmu

Karierni sejem Kariera 09 bo potekal v sredo 25. in četrtek 26. novembra v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

Poleg delodajalcev se bodo na sejmu predstavili tudi izobraževalci iz tujine, ki bodo predstavili možnosti nadaljnjega izobraževanja. Vrhunec sejma pa predstavljajo predavanja 'Veličastne kariere', kjer bodo svojo uspešno kariero predstavili uspešni slovenski posamezniki. Vse ostale informacije najdete na spletni strani www.kariernisejem.com.

Oglasno sporočilo