Bogastvo se skriva v tebi

"Odločite se, da boste obogateli zlahka, z nezmotljivo pomočjo svojega podzavestnega uma. Če poskušate kopičiti bogastvo z znojem in krvjo ter trdim delom, je to način, kako postati najbogatejši človek na pokopališču," pravi dr. Joseph Murphy v svojem delu z naslovom Moč vaše podzavesti.

28. 8. 2012

Na naslovnici omenjene knjige je slika ledene gore – saj vemo, kaj to pomeni, kajne? 10 odstotkov ledene gore je vidne nad gladino morja in predstavlja našo zavest oziroma zavestni um, 90 odstotkov gore pa sploh ne vidimo, saj je potopljena pod vodno gladino in predstavlja našo podzavest oziroma podzavestni um. Zakaj imajo različni avtorji z vseh možnih področij tako radi to simboliko ledene gore? Zato, ker zelo dobro ponazarja, kako majhen del (10 odstotkov) nekega področja je poznan in viden (torej vrh ledene gore), na kar 90 odstotkov pa po navadi kar pozabimo, ker jih ne vidimo ali ne zaznamo s svojimi petimi čuti.

Ni nesmiselno, da nas številni avtorji (in tudi jaz vas) opozarjajo, kako neskončna je moč naše podzavesti.

V nas se pravzaprav skrivajo neskončna inteligenca in neomejene sposobnosti, ki se jih (žal!) sploh ne zavedamo – zavedamo se samo tistih 10 odstotkov, ki jih predstavlja naš um, 'kritični mislec', s katerim se poistovetimo, in napačno mislimo, da je prav um naša identiteta. Po drugi strani pa se v naši podzavesti skrivata tisto pravo bogastvo in zakladnica idej, sposobnosti, odgovorov in potencialov!

Kdor se nauči upoštevati zakone podzavestnega uma, ima na razpolago vse bogastvo – najprej notranje in posledično še zunanje. Naš zunanji svet je samo preslikava našega notranjega sveta in v vsakem trenutku lahko vidimo, kje se nahajamo, saj naše nezavedno samo zvesto izvršuje naše misli in prepričanja.

Torej, če verjameš, da je treba za denar garati, potem se boš zgarala do smrti, če pa verjameš, da bogastvo izhaja iz nas samih, boš veliko delala na sebi in kmalu ti bo vse jasno ...

Napisala: Tina Puncer, strokovnjakinja za osebne finance, univerzitetna diplomirana ekonomistka ter predavateljica in idejni vodja projekta Mojadenarnica.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri