8 znakov, da je tvoja kariera postala tvoj partner

Se še spomniš, kaj je to dopust? Se večina tvojega življenja vrti okoli službe? Si samska in ne veš točno, kam bi vtaknila še fanta? Ali pa ga imaš, pa ima služba vedno prednost? Potem moraš prebrati ta članek. 

8 znakov, da je tvoja kariera postala tvoj partner (foto: Profimedia) Profimedia
4. 9. 2015

1. Zaradi kariere vedno zamujaš pri osebnih zadevah

"Samo še tole razpredelnico končam in štartam. Do sedmih bom zagotovo tam," pogumno poveš prijateljicam, ki pa tako ali tako že vedo, da boš pozna. In glej ga zlomka, ura je 7.30, ko si se ti šele prekobacala v taksi in spet boš zamudila aperitiv.

2. Zaradi kariere zanemarjaš prijateljice

Neposredno povezano s 1. točko - kot, da bi imela fanta, ki zahteva vso tvojo pozornost in čas, to vlogo sedaj nadomešča tvoja služba. Zato zanemarjaš prijateljice, ki ti zdaj že na glas zamerijo, ker te že skorajda prosjačijo, da se uspete ujeti vsaj na hitri kavi. 

3. Pomaga ti pri osebni rasti

In to na dober način. Grajenje kariere je vendarle pozitivna stvar v naših življenjih in uspešno premagovanje izzivov te osrečuje in motivira za naprej. Dlje, ko uspešno ohranjaš to službo, bolj ti utrjuje tvojo samozavest in glej no glej - postajaš čisto prava odrasla oseba! 

4. Čas zase si vzemaš z zajetnim odmerkom krivde

Čas je za kosilo. In ker se tokrat odločiš, da tega odmora ne boš preživela na delovnem mestu s hrustanjem en teden starih grisinov, ki si jih našla v spodnjem predalu, greš na kosilo. Kjer te vidijo vsi tvoji podrejeni in nadrejeni na enkrat - in te začne grizti, da bodo zdaj mislili, kako svoji čudoviti službi ne daješ 100% svoje volje. Krivda zmaga in temu primerno si ubogo solato s koruzo zmečeš v obraz v treh minutah, da greš čim prej nazaj za svojo mizo, kjer marljivo garaš kot mala sirota v Applovi tovarni.

5. Kariera te je ujela v dinamiko, iz katere ne znaš pobegniti

Tisto, ko splezaš v posteljo in še enkrat - za vsak primer - preveriš službeni e-mail. Tisto, ko prideš domov iz službe in najprej prižgeš računalnik, da bi lahko še nekaj naredila. Tisto, ko končno delaš nekaj samo zase, ampak imaš ves čas občutek, da bi ta čas bolje izkoristila, če bi delala na prezentaciji, ki jo moraš dokončati do naslednjega tedna. Tisto, ko ti vikendi postanejo bedni, ker se takrat samo nabere še več dela za ponedeljek.

6. Tu in tam začutiš, da si srečna, ker to kariero sploh imaš

Kot sporadičen seks v dolgoletnem razmerju, ko že ne veš, če ima vse skupaj sploh še smisel, potem pa se snideta v postelji in se vse zdi, da je tako, kot mora biti. Pri karieri to začutiš tu in tam, ko te preleti tisti občutek veselja, da imaš odlično (četudi zahtevno) službo, ki jo dobro opravljaš. Če bi le takrat, ko te doleti ta občutek, bil ob tebi nekdo, ki bi te še potrepljal po rami. To bi bila čista ekstaza.

7. Pod osebnim albumom na facebook profilu imaš slike pisarne

"Moj čudovit pogled iz pisarne," je naslov eni od fotografij. In tvoj pogled gleda na drugo stavbo, v kateri so prav tako pisarne. In potem fotografija pospravljene mize in fotografija na pol prežvečenega sendviča, ker te je zmotil kadrovnik z dodatnimi vprašanji in fotografija tvoje tajnice, ki zavija z očmi, ker ni plačana dovolj denarja, da bi bila tvoj fotografski rekvizit. 

8. Ne moreš reči ne

Če imaš čudovitega fanta, ki zadovolji vse tvoje potrebe, mu seveda nikoli ne moreš reči ne. Tudi, ko sčasoma ta fant prične zahtevati vedno bolj bizarne stvari. Se je morda tako začelo tudi v tvoji službi? Najprej si se strinjala z opravljanjem teh in onih malenkosti, ki sicer niso bile po pogodbi del tvojih opravil, zdaj pa -  samo da je mir - rečeš 'da' čisto vsakemu nesmislu, tudi če to vključuje, da si na naslednji božični službeni zabavi edina oblečena v seksi Božička.

Preberi še zgodbo Slovenke, ki je našla sanjsko službo v Dubaju

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri