5 zlatih pravil za dober CV

Pravila so enostavna, vendar včasih nanje pozabimo. Preberi si pravila s katerimi boš lahko napisala odličen življenjepis (CV).

20. 8. 2013

Pri iskanju dela ali zaposlitve je življenjepis ključnega pomena, saj je to prvi vtis, ki ga bodoči delodajalec dobi o tebi. Izvirnost je vedno dobrodošla, še posebno, če želimo izstopiti iz množice kandidatov.

Vendar ne smeš pozabiti na osnove, ki so temelj dobrega CV-ja. Če se jih boš držala, je uspeh zagotovljen!

  • Izberi berljiv 'font' (velikost in obliko), izogibaj se barvam, podčrtavanju, debeljenju in klicajem.
  • Napiši uporaben CV, s katerim boš ovrednotila svoje pretekle delovne izkušnje v skladu s tem kar tvoj bodoči delodajalec potrebuje. Vedno se pozanimaj s čim se podjetje kamor življenjepis pošiljaš ukvarja (google je čisto ok).
  • Življenjepis naj ima sintezo, svoje delovne izkušnje razvrsti od zadnjega dela naprej, vendar ne pozabi, da to ni tvoja biografija, zato ne naštej le tiste, ki so relevantni za položaj za katerega kandidiraš. Zdraven raje dodaj motivacijsko pismo, s katerim delodajalcu razložiš kaj si že delala in zakaj ti bodo te izkušnje prišle prav pi tem delu, oz. kaj so tvoja znanja in tvoje prednosti.
  • Resen e-mail, ki ga navedeš v življenjepisu naj bo odrasel in profesionalen, brez ljubkovalnic ali kakšnih fantazijskih imen (zvezdica16@gmail.com, torej odpade, uporabljaj ga za osebne stike, za poslovne si pa le ustvari nov elektronski naslov, najbolje da uporabiš kar svoje ime in priimek).
  • CV vedno preberi še dvakrat, preden ga pošlješ naprej, tako boš lahko odkrila tiste male napake in zatipke, ki se dogajajo čisto vsakemu. Tudi če je tvoj CV še tako dobro napisan, bodo zatipki namreč delodajalcu dali vtis površnosti in neprofesionalnosti.

Pa vso srečo!  ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri