5 hitrih, kako ohraniti motivacijo za delo v vročih poletnih dneh

Poletje je čas, ko misli težko ostanejo zbrane za računalnikom in je potrebna še dodatna motivacija, da delo opravimo dobro in uspešno. 

5 hitrih, kako ohraniti motivacijo za delo v vročih poletnih dneh (foto: Profimedia) Profimedia
16. 7. 2015

Kako to doseči, nam je s petimi preprostimi predlogi svetovala Zvezdana Lubej, direktorica podjetja Kadrovske storitve, kjer se ukvarjajo predvsem s človeškimi viri.zvezdana

1. Razporedite si čas

Učinkovito si razporedite delovne naloge in se časovnih okvirov držite. Tako vam bo zagotovo ostalo še nekaj minut za kavo in kratek klepet s sodelavko.

2. Sestanek v parku

Šefu predlagajte, da jutranji sestanek prestavite v bližnji park. Sprememba okolja vas bo sprostila in vam dvignila energijo ter zagon za delo.

3. Lahka malica

Privoščite si lahko malico v obliki solate ali sadja. V že tako vročih dneh vam bo težka hrana temperaturo le še dvignila in motivacijo za delo znižala.

4. Pospravite pisarno

Vzemite si nekaj časa in pospravite delovni prostor. Delo za urejeno pisalno mizo bo hitreje in lažje. Pa še sodelavce boste spodbudili k podobnemu in vaša pisarna bo dobila novo podobo, vanjo pa boste prihajali z večjim veseljem.

5. Posvetite se sodelavcem

Kupite sodelavcem sladoled in predlagajte, da to vsak dan v tednu stori en od sodelavcev. S tem se boste bolj povezali, imeli kratek odmor pa še veselili se boste prihoda v službo, ker ne boste vedeli, kakšen sladoled vas čaka vsak dan.

Preberi še: 5 svetovno znanih zvezdnikov, ki so se odločili živeti bolj zeleno (in kako jim to uspeva) ali pa si oglej fantastični video, v katerem je zajetih kar 125 let modnih trendov na področju kopalk v manj kot 2 minutah!