16. Mednarodni študentski festival SCiM v Mariboru

SCiM (Student Conference in Maribor) je mednarodni študentski festival, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

16. Mednarodni študentski festival SCiM v Mariboru (foto: SCiM) SCiM
30. 6. 2014

SCiM (Student Conference in Maribor) velja za enega največjih študentskih festivalov v Evropi.

Letos bo potekala 16. izvedba, letno pa se je udeleži okoli 50 študentov iz 25-ih držav in sicer iz Rusije, Južnoafriške republike, ZDA, Egipta, Indonezije, Bagladeša ter večine evropskih držav. Rezultati 10-dnevnega dela bodo v torek 9. julija ob 11. uri, predstavljeni na ŠTUK-u.

Udeležencem vsako leto sodelujejo v različnih delavnicah, preko katerih spoznavajo Slovenijo, mesto Maribor in prikazujejo življenja mladih iz svoje domovine. Študenti tokrat ustvarjajo v novinarski delavnici, delavnici »Mala šola politike«, plesni delavnici, delavnici risanja, ter v fotografski in športni delavnica. Vodijo jih mladi (študentje), ki tako dobijo priložnost, da svoje znanje prenesejo iz študijskih klopi in ga pokažejo v mednarodnem okolju ter si s tem pridobijo prepotrebne izkušnje.

Poleg teoretičnih in praktičnih delavnic, ki so osrednji del SCiM-a, program vsebuje še:

  • Mini delavnico učenje »mehkih«veščin,
  • Delavnico učenja slovenščine,
  • Ogled mesta Maribor,
  • Ekskurzijo po Sloveniji,
  • Športne aktivnosti,
  • Mednarodni večer,
  • Predstavitev slovenske kulinarike in kulture,
  • Popoldanske in večerne aktivnosti.

Na SCiM sodelujejo tudi prostovoljci iz Slovenije, ki pomagajo pri sami organizaciji in skupaj s sodelavci na ŠOUM skrbijo, da celotna izvedba poteka nemoteno.

SCiM

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri