12 stvari, ki bi jih morala vedeti vsaka SP-jevka!

Si se podala v poslovne vode kot samostojna podjetnica? Spodnja vodila bodo olajšala tvoje korake na tvoji poslovni poti, polni uspehov seveda!

12 stvari, ki bi jih morala vedeti vsaka SP-jevka! (foto: Profimedia) Profimedia
13. 6. 2016

1 PODJETNIŠTVO ni zgolj neko postavljanje podjetja in služenje denarja, je tudi ustvarjanje, spontanost, neomejenost, svoboda.

2 Ostani ŽENSTVENA. Svet potrebuje moško in žensko energijo, tudi v poslu. Ne posnemaj moških, ker ženske nikoli ne bomo take, kot so oni, in tega niti ne potrebujemo.

3 Ostani UNIKATNA. Če nekoga posnemaš, si zgolj ponaredek, ki ni nikoli cenjen. Težje je biti unikaten, a je nagrada toliko večja!

4 Poslušaj LE SEBE. Okolica (mediji, država, šolstvo, starši, znanci ...) bo vedno želela tisto, kar je zanje najbolje (starši si na primer zate želijo stabilno službo brez tveganj), in ne tisto, kar je zate najbolje. Zato poskušaj vedno poslušati sebe – svoje srce, in ne zgolj razuma.

5 Včasih izklopi razum in SLEDI SRCU. To je tista misel, ki pride v prvi sekundi, ob kateri ti kar zaigra srce in se zaiskrijo oči. To naredi. Naslednji trenutek bo razum že podajal težave in skrbi .... Presliši to in zgolj sledi srcu – nikoli te ne bo izdalo.

6 VZTRAJAJ. Ni osebe, inštitucije, okolja, situacije, ki bi te lahko prisilila, da padeš na tla in tam obstaneš. Lahko te vržejo na tla, a te tam ne morejo zadržati, če ti tega ne želiš.

7 VERJEMI IN ZAUPAJ VASE. V sebi imaš izjemne potenciale. Vsakdo jih ima, brez izjeme. Najdi jih in jih podaj svetu. Verjemi, da zmoreš, ker RES zmoreš.

8 Ne išči odgovorov na svoja vprašanja in svoje težave zunaj sebe. ODGOVORI SO VEDNO V TEBI. Pomagaš si lahko le z mentorjem ali zunanjimi informacijami do te mere, da ti pomagajo najti notranji odgovor. In nič več.

9 Nikoli, nikoli ne pozabi: posel, služenje denarja sta le en pomemben delček tvojega življenja. Enako pomembna so TUDI DRUGA PODROČJA ŽIVLJENJA: družina, zdravje, prosti čas, prijatelji, duhovnost, osebna rast ... Vse je enako pomembno in na vsa področja čim bolj enakomerno porazdeli svoj čas in energijo. Ne pa 80 odstotkov svojega časa in energije v posel in služenje denarja, kot to počne večina ljudi.

10 NE VERJEMI OMEJITVAM v slogu: Ah, to se v Sloveniji ne da, s tem ne boš zaslužila, to se ne splača ... in drugim neumnostim.

11 DELUJ! V splošnem preveč razmišljamo in premalo delujemo. Zato pa vsak dan, res vsak dan deluj. Akcija!

12 Bodi čim večkrat v TUKAJ in ZDAJ. Večino časa se obremenjujemo s preteklostjo, ki je ne moremo več spremeniti, in se obremenjujejo s predvidevanji o prihodnosti, ki se v večini primerov sploh ne uresničijo. Vrni se v tukaj in zdaj.

Pripravila: Petra Arula

Preberi še: Ti uspešni pari so živ dokaz, da sta ljubezen in delo združljiva ali pa Zakaj kritika boli tudi takrat, ko je dobronamerna?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri