Kam po delovne izkušnje?

Sama čez dan ždim za novinarskimi učbeniki, zvečer pa z zvezdami urejam svoj HudJob blog in pripravljam gradivo za Cosmopolitan. Med faksom in uredništvom skakljam že skoraj tri mesece, trola številka 7 pa je moja najboljša prijateljica! (direktna linija, ni boljšega, kar v pižami) Usklajevanje obveznosti je včasih precej naporno sploh med izpitnim obdobjem, ko občasno pokličem kakšnega »krščenega Matička« ali pa sredi polnoči pograbim po loncu lešnikove kreme. 

Kam po delovne izkušnje? Urša Satler
20. 6. 2017

Moj lonček kave je bolj poln kot kadarkoli prej, vendar mi ni niti za trenutek žal!

Zavedam se, da bo trud poplačan, prav tako pa z izzivi osebnostno rastemo. Pripravništvo je neprecenljiva izkušnja, ki me je naučila trdega dela, sodelovanja v skupini, hkrati pa v svoje delo bolj verjamem kot prej, in to že v času študija.

Vsakemu priporočam, da se loti nečesa, tudi če še tako majhnega, v svoji smeri. Včasih morda ne vemo kje začeti, zato imam zate namig. Tudi poklici, ki se na prvi pogled ne zdijo zanimivi, ponudijo spretnosti in poznanstva, ki ti lahko pridejo prav. Punce smo zato obiskale nakupovalno središče Citypark in pobližje spoznale nekaj poklicev, ki jih opravljajo tamkajšnji zaposleni. Ja, tisti Citypark, kjer si že neštetokrat nakupovala do onemoglosti in spoznavala najnovejše modne trende ter uživala s prijateljicami na klepetu ob limonadi. Kot največje nakupovalno središče namreč ponujajo širok spekter delovnih izkušenj v sklopu 120 trgovin in lokalov, ki jih lahko opravljaš že v času študija.

Se še spomnite Carrie Bradshaw in njene sanjske omare s tisočimi čevlji, ki je očarala ženske povsod po vsem svetu? Sama sem pobližje spoznala delo prodajalke čevljev v prodajalni Geox, v največjem nakupovalnem centru v Sloveniji, kjer lahko to željo uresničiš.

Poklic  je izvrsten za rast samozavesti in učenje komunikacijskih sposobnosti. Zelo pomembno je namreč znanje o postrežbi in pristopu do strank. Vsak dan je po svoje zanimiv in drugačen, saj se srečuješ z novimi osebnostmi. Prav tako je nujno znanje o sami znamki in delovanju materialov.

Za primer, ali veš kako pristopiti do zahtevnejše stranke?

Najprej ji ponudiš pomoč, nato pa se za nekaj trenutkov od nje odmakneš! Tako ji daš čas za premislek, nato pa ji zopet pomagaš, če ne pristopi že sama prej do tebe. To je ena izmed tehnik dobrega prodajalca in svetovalca. Zdaj veš!

Če si nasmejana, te zanima moda in si želiš novih izkušenj, je ta poklic pravi zate! :)

Obišči Citypark, ki ti na enem mestu ponuja prav vse; modno, zabavno ter družabno doživetje, morda najdeš tudi priložnost za karierni izziv.

Hvala Cityparku in trgovini Geox

Projekt podpirajo: