Prvi dan v novi službi

11. 4. 2016
Prvi dan v novi službi (foto: Nina Vidrih)
Nina Vidrih

O tem, kako te na prvi delovni dan poleg pogodbe pričakajo še sveži rogljički, kava in nova oblačila. Pa tudi o prvi življenjski lekciji, neuspeli aprilski šali in nagradni igri, v kateri lahko sodeluješ.  

Za mano je že teden dni, odkar sem začela pripravništvo, pa mi še vedno ni uspelo izračunati točnega časa, ki ga porabim za hojo od doma, skozi Tivoli, do uredništva.

Tudi 1. aprila sem bila vsaj 15 min predčasno pred stavbo, v kateri se po različnih pisarnah ustvarjajo revije Cosmopolitan, Elle, Playboy, Sensa, Story, Lea in druge. 

Med čakanjem sem spoznala Lano in Ano, ki sta prav tako bili navdušeni, da nam je tokrat le uspelo dobiti pripravništvo.

Tako Ana kot jaz sva se zanj potegovali že v prejšnjih letih. Lekcija: Če ti prvič ne uspe, poskusi: vnovič in zopet in znova.

V pisarni so nas pričakali mentorji, rogljički in zadnje publikacije revij, ki so postale naše novo učno čtivo.

Dodeljene so nam bile prve zadolžitve, nasveti o tem, kako pisati blog ter predstavljeni sponzorji, ki podpirajo projekt HudJob #3.

Po uvodnem sestanku na uredništvu, smo se sestali z ekipo s.Oliverja. V njihovi poslovalnici, v Cityparku so nas opremili z majčkami, nas povabili na kavo in nam postavili prvi izziv.

Več o tem zabavnem izzivu že kmalu na blogu, lahko pa ti zaupam, da vključuje čudovite kose oblačil iz njihove najnovejše kolekcije, mistično destinacijo in nagradno igro, v kateri boš lahko sodeloval/a.

Popoldne me je ob vračanju domov presenetil sms z novico, da je prijateljica rodila punčko. Prvoaprilska šala ji ni zares uspela, sem pa sama, ko sem ji pripovedovala o svojem prvem delovnem dnevu, večkrat morala dodati – brez heca!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ

Projekt so podprli: