Začetek nove zgodbe

4. 4. 2015
Začetek nove zgodbe (foto: Vir: Pinterest)
Vir: Pinterest

Ker sem o tem, da bi bila del uspešne založniške hiše Adria Media Ljubljana (AML), sanjala že kot srednješolka, ker sem uresničevalka vseh svojih želja in sanj, in ker zagovarjam dejstvo, ki pravi: "Če ne poskusiš, ne moreš vedeti," sem se odločila, da poskusim ...

Modni trendi, zgodbe o uspehih, glasbena umetnost, fotozgodbe s potovanj, lepe misli o življenju, intervjuji (z ljudmi, ki imajo dejansko kaj povedati) in celoten novinarski svet so stvari, ki so me že od nekdaj privlačile. Vse to spada pod isti dežnik, ki ga rada imenujem 'gušt'. Hkrati pa se našteto lepo sklaplja s študijem muzikologije, ki sem ga končala lani in tudi z magistrskim študijem strateškega tržnega komuniciranja, ki ga trenutno končujem.

Čeprav sem skozi čarobna študijska leta pridobila ogromno znanja in izkušenj za nadaljnjo kariero, sem čutila, da samo to ni dovolj. Pomembno je zbiranje zgodb. Zgodb, ki jih bomo nekoč s ponosom pripovedovali tistim, ki prihajajo za nami. Z nabiranjem le-teh pa je potrebno začeti že danes.

Sama sicer lahko nanizam že kar nekaj dobrih zgodb, ki se jih z veseljem spominjam. Ena izmed meni ljubših je tista o strokovnem izpopolnjevanju v okviru študijske izmenjave na Alpen-Adria Universiät Klagenfurt v Avstriji. Ali pa tista, ko sem kot študentka prvega letnika svojo novinarsko pot pričela kot zunanja sodelavka Radia Slovenija (3. program Ars), kjer sem sodelovala pri snovanju nočnega programa. Iskriva je tista, ki govori o projektu Glasbene urice za otroke, ki sem ga vodila skupaj s prijateljico Zalo. Najbolj pri srcu mi je zgodba, ki pravi kako smo mlade avtorice snovale glasbeno pravljico Snežni duhci (2012) in ob tem nasmejale številne otroške oči. Pa tudi zgodba o snovanju glasbene zbirke Eno pesem pojmo mi (2013) je zanimiva. Mogoče katero kdaj predstavim malo podrobneje. Mogoče. Nekoč.

No, tukaj in zdaj je začetek nove zgodbe. Čakajo me trije meseci dela na uredništvu. Nastopila sem hud job (beri: dream job), ki je odlična priložnost in naložba v mojo nadaljnjo kariero, saj bom s tem pridobila realne delovne izkušnje, hkrati pa bom ves čas v bližnjem stiku z delom, ki ga rada opravljam ter kreativnimi ljudmi. Pripravništvo na AML mi pomeni novo preizkušnjo v samostojnosti, iznajdljivosti in me tako še bolje pripravila na življenje. Čaka me nova življenjska zgodba. Neskončno me veseli, da boste del te nove zgodbe tudi vi, dragi bralci.

To je ta začetek.

V kratkem spet kaj napišem. Do takrat pa želim pisane praznične dni!

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"