5 korakov do boljše sebe

3. 6. 2015
(Foto: Osebni arhiv) (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Mnogo ljudi ima problem s prepoznavanjem sebe. Problem imajo tudi z zavedanjem, koliko so vredni sami. Zdi se, da pozabljajo in izgubljajo občutek za lastno vrednost ter preveč ustregajo drugim. Izbrskala sem 5 korakov, ki ti bodo pomagali postaviti meje. Napotili te bodo naproti tvojim željam in te naučili povedati ceno, ki si je vredna.

1. Bodi to, kar si

Spomni se, da si edinstvena in da imaš veliko za ponuditi ljudem v svoji bližini. Ob tem se zavedaj svoje vrednosti, veličine. Predvsem pa je bistveno, da si vedno in povsod to, kar si, in da ceniš vse svoje dobre lastnosti. Kar nekaj jih je!

2. Ceni se in se spoštuj

Pobrskaj po svoji glavi in si priznaj vse svoje pozitivne lastnosti. Zapiši jih v svojo ljubko beležnico ali na svoj pametni telefon in jih spravi za trenutke, ko se v tvoje misli pritihotapi nehvaležen notranji kritik.

3. Govori o prijetnih rečeh

Ko te povprašajo po tvoji preteklosti, privleci na plan zgolj dobre, prijetne stvari, ki so se ti zgodile in govori zgolj o teh. Pusti neprijetnosti na strani. Tudi na ta način boš pokazala koliko se ceniš in spoštuješ.

4. Zaupaj

Odločno zaupaj odločitvam, ki jih sprejemaš. Tudi s tem boš okrepila občutek svoje lastne vrednosti. Nauči se že ljubiti sebe, saj te bodo le na ta način lahko imeli radi tudi drugi.

5. Odpri se

Dvigni glavo, zravnaj ramena ... Odpri se in samozavestno postopaj naokoli. Saj veš, svet je lep!

Mojim izzivom lahko slediš tudi na:
Facebooku
Instagramu

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"