Sladki prazniki Tamare Fortuna

26. 12. 2014

Prazniki so narejeni za ustvarjanje. Najprej takšno, ki v zimsko idilo obleče stene našega stanovanja, potem tisto, ki pristane pod novoletno smrečico ... in na koncu je tu še tisto, ki ga ob posebnih prazničnih priložnostih postavimo na mizo. Božiček je za nami ... priprave na novoletna praznovanja pa so že v polnem teku.

... tako pri meni, kot tudi pri Tamari Fortuna, novinarki, blogerki, ženi znanega slovenskega DJ Sylvaina in mamici dveh ljubkih deklic. December je pač za ustvarjanje!

Iz svoje ustvarjalne skrinjice je Tamara namreč potegnila sladke ideje za dekoracijo zimskih slaščic, pri čemer nam je v predstavo poslala nekaj fotografij, ki so kot navdih služile pri njenem prazničnem kuhanju.

Kam po dodatke za praznično ustvarjanje? Tamara nas je napotila na Partycity.com, ameriško spletno stran s podobnimi dodatki, podobno različico te strani pa najdemo tudi pri nas, obiščete jih lahko na magicbaloni.si. "Svoj pekarski materjal lahko kupite tudi v pekarskih trgovinah, kjer je dekora malo dražji, ampak v večini primerov tudi kvalitetnejši" je zapisala Tamara.

Eno takšnih trgovin najdete v Ajdovščini, njihov materjal pa lahko kupite tudi preko spleta na ... www.peki.si.

Domiselna popestritev praznične večerje s prijatelji je tudi čokoladna fontana. "Mi imamo to fontano doma in je super stvar, če dobiš obiske, lahko pa jo nadomestite s fondijem. Zdaj v božičnem času napečeš ogromno enostavnih piškotov in jih položiš okoli stopljene čokolade, ki ji dodaš cimet :) Lahko namakate tudi sadje ali delate cakepopse,.." je na svoji strani zapisala Tamara.

Sicer nam je spodaj namenila še nakaj enostavnih idej, kako pravkar spečene slaščice zapakiramo v ljubko embalažo.

Foto: srecna.si

Foto: srecna.si

Tamari sicer lahko sledite na njeni spletni strani www.srecna.si, mojim ustvaranjem pa na:

Facebooku

Instagramu

Osebnem blogu

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"