Kaja pred Cosmom

5. 5. 2014

Tako kot je Coco avant Chanel in serija o Carrie Bradshaw pred Sexom v mestu ... tako je tu Kaja pred Cosmo izzivom.

Zanimivo je poslušati zgodbe uspešnih ljudi. O začetkih, o katerih si nikdar ne bi utegnila zamišljati in o življenjih, ki na zunaj izgledajo tako zelo drugačna, tako zelo imenitna. In če je Carrie utegnila svoja doživetja pred naskokom mesta zapisati v pravilno izvezeni dnevniček z rožnati vzorcem, bom svojo različico napisane serije delila tukaj. V spletnem kotičku, ki je brez dvoma zaznamoval pretekli mesec. 

Štejem od dneva, ko mi je prijatel Dule na spletu registriral domeno www.deklica.si. Po tem, ko sem 786325764389458 let (hm?!?) izbirala in določevala tisto pravo besedico, s katero bi se povezala toliko, da bi za njo lahko stala z vsem kar delam, sem končno našla pravo. Prijatelji mi pravijo, da sem deklica v pravem pomenu besede. Da je stran, ki jo imam in oblikujem sedaj že tretje leto, narejena v pravih barvah, s pravimi vzorci, ter da jo določajo prave besede. Dekliške. Radovedne. In oblečene v pastele.

Spletna stran deklica.si

V tistem času, sem ravno zaključevala program Evropskih študij na Fakulteti za družbene vede ... in vedno bolj se mi je dozdevalo, da Evropske diplomacije, Zunanje politike in njene zakonodaje nikdar ne bom poznala dlje od prvega odstavka, katerega sem si utegnila zapomniti v stotih poskusih memoriziranja. Kakorkoli, tu sem. Diplomantka Evropskih študij, (občasna) blogerka, novinarka, ki jo je sram preveč spraševati in ustvarjalka s srcem in dušo. To še posebej velja za obdobje, po 31. juliju lani, ko sem na prodajne police prve trgovinice postavila svoj prvi ustvarjalni paketek Petite deco.

Ustvarjalni paketki Petite deco v trgovini Art Pravljica v City Parku

Veseli trenutek ... ko so moji paketki Petite deco Šalica židane volje pristali v prvi trgovinici.

petite deco ustvarjalni set Rezina mila

Ustvarjalni set petite deco rezina mila

Končni izdelek ustvarjalnega seta Petite deco - Rezina mila. Borovničevo milo s kokosovim maslom in nežnim vonjem limonske trave.

Na dan, ko je moja najbližja prijateljica rodila svojega prvega sinka, sem jaz dobila svojega prvega poslovnega dojenčka, ki je letošnji hladni del leta prezimil v šestnajstih prodajalnicah po vsej Sloveniji. In ker mi nikdar ni dovolj ... ker ne verjamem v popolno veselje ob opravljanju enoličnega dela, bom ustvarjalnim paketkom to soboto pridružila še ustvarjalne delavnice malo drugače (na katere ste seveda vsi zelo lepo vabljeni).

Da, v svojem delu resnično uživam. Obožujem svojo delavnico in svojo novo ustvarjalnico (mogoče ne ločite, a razlika je očitna!), ljubim pisanje (z namenom, ali takšno kot je tole, ko se besede na ekranu pojavijo prej, kot bi jih utegnila oblikovati v glavi), uživam v sanjenju sladke koruze in andskih jagod v svojem novem atrijskem stanovanju in mojih nekajdnevnih potepanjih po Sloveniji, ko obiščem vse trgovinice, ki prodajajo moje izdelke. Sem deklica svoje sorte. Na trenutke sitna in naporna ... spet drugič z veliko preveč energije ali pa z veliko premalo, kot bi jo lahko imela za kakšna športna udejstvovanja. Takšna kot sem, sem. Sem deklica. Nagajam Aneju, sitnarim staršem, težim prijateljem. In še vedno me imajo vsi dovolj radi, da so se mi pripravljeni vsakič javiti na telefon :)

Petite deco delavnica

Delček moje Petite deco delavnice :)

kaja milanič

Jaz, v svoji najboljši luči :))

Mojim izzivom lahko sledite na:

osebnem blogu

Instagramu

Facebooku

COSMO hudjob blogu

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"