Dobrodelna akcija: Staro pohištvo z novo zgodbo

8. 12. 2014

Nič novega ni, če tudi tokrat spregovorim o svoji ne tako skriti simpatiji s starim pohištvom. Ne glede na to, da se ob lep kos starega pohištva obregnem mimogrede, sem se tokrat ob njem zataknila s posebnim namenom ... Ker sem tiste sorte človek, ki ga zaboli srce, ko na televiziji vidi nesrečo nekaterih, ki jim naravne nesreče odnesejo lastnino, sem svoj edini talent hotela ponuditi v pomoč. 

Pod streho novega, pravkar nastalega projekta z imenom "Staro pohištvo z novo zgodbo", zbiram kakršne koli kose pohištva, ki se vam v dobrem ali ne tako dobrem stanju valjajo po kašči, kleti ali stanovanju. Podarjeno pohištvo bom v svojem slogu predelala tako, kot ga najbolje znam, in ga v novi podobi podarila tistemu, ki so mu naravne nesreče naredile nadlego.

petite deco, stanovanje, recikliranje, staro pohištvo z novo zgodbo

Najino stanovanje, z recikliranimi zakladi iz vseh koncev in krajev

In če se za trenutek vrnem h zasnovi tega projekta ... pravkar sva se z Anejem preselila v stanovanje, ki je reciklirano v tisoč in enem pogledu. Kuhinja, ki jo uporabljava, sem jo v mesecu dni iz staromodne, napol uničene kuhinje spremenila v modno rustikalno pohištvo, ki ga ne zamenjam za nič na svetu. Stoli, okrog moje jedilne mize so bili podarjeni, zavrženi, najdeni in urejeni, vsak v svojem slogu. Podobno velja za dodatke, kot so koš za smeti, skodelice, krožnike, celo novoletno jelko, ki se lahko pohvali z ročno izdelavo vsega, kar je na njej. 

petite deco, stanovanje, alternative tree, christmas, božič, božično drevo ideja

Moje letošnje božično drevo na temo recesije :)

Navodila za izdelavo rdečih snežink ob jelki najdete tu

Zasnova recikliranja ni le modna muha, ni le nekaj, kar piše na tetra paku mleka ali plastenki sladkega soka ... je veliko več od tega, je način življenja, navdih oblikovanja in ne nazadnje nova priložnost za kose z vsebino (in resnično kakovostjo). Recikliranje v takšnem pomenu besede zahteva odprte misli in dovzetnost za ponovno uporabo izdelkov, ki so nekoč pripadali nekomu drugemu, nekomu, ki ga verjetno nikdar ne boš spoznal.Pre velikokrat me je doletela vrzel v miselnosti, ki je moje navdušenje nad najdbo kakšnega zavrženega kosa ob cesti spremenila v skoraj očitujoče tarnanje o tem, kaj bodo na moje početje rekli drugi ...

petite deco staro pohištvo z novo zgodbo

Stol, ki sem ga poleti privlekla iz smetišča, je danes moja inspiracija pri projektu Staro pohištvo z novo zgodbo

Vsi tisti, ki bi nekomu, ki so mu poplave uničile pohištvo, privoščili nekaj novega, mi prosim pišite na elektronski naslov info@deklica.si, pripišite pa še, kakšen kos pohištva bi mu podarili.

Za enako prosim še tiste, ki bi bili pripravljeni podariti kakšen kos pohištva. Priporočam se tudi za naslove kakšnih second hand trgovin s pohištvom.

Vsakemu izmed vas, bom iz srca hvaležna.

Več ustvarjalnih idej najdeš na:

Instagramu

Facebooku

Osebnem blogu deklica.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord