Snemanje z Bravničarjem

10. 6. 2014

Sredi snemanja z Alešem Bravničarjem me je prešinilo: spomnila sem se, kako sem še pred nekaj meseci razlagala prijateljicam, da si želim asistirati Bravničarju (ker ima noro dobre fotografije) in glej ga zlomka le nekaj mesecev po tem, sem se znašla na testiranju nove kamere z njim. Fantastično!

Vsi ga poznamo, kajne? Spada med najbolj znane slovenske fotografe. Njegova dela so redno objavljana v tujini in pri nas, njegov prepoznavni znak na fotografijah pa so poleg lepih deklet tudi najlonke.

Ampak kako sem se sploh znašla na snemanju? Zgodil se je Hud Job, kjer smo spoznali celo kopico ljudi in med drugim tudi urednika Playboya. Izrazila sem željo po asistiranju oziroma ogledu fotografiranja z Bravničarjem in željo so mi uresničili. Juhej!

Po nekaj usklajevanja urnikov in čakanja je prišel dan d:

Ura 4.30

"Joj, kaj je ta ura sredi noči" pomislim, ampak vseeno vstanem. Vse, za kreativnost in nove dogodivščine!

Ura 5.15

Zrihtana in na poti v center. Dam si na ves glas glasbo, da me vsaj malo zbudi. Zabava me sprehod skozi center Ljubljane ob taki uri, saj ga še nisem doživela, razen po kakšni res dobri žurki. Zeh, eni pač radi spimo malo dlje.

Ura 6.00

Sem v preddverju hotela Cubo, kjer se bo odvijalo snemanje. Vizažistka je že tukaj, ostali počasi kapljajo. Čakam, da spoznam opevanega fotografa. Razmišljam, če bi morala imeti tremo, saj ni kar tako tole. Hm, ni hudega; verjetno sem še preveč zaspana.

luči

Ura 6.15

Akademskih 15 in vsi smo že zbrani ter predstavljeni. Preživela sem ampak ni preveč časa za razmišljanje o tem, saj hitro dobim delo in z ostalimi asistenti prenesemo opremo iz avtomobila. Tačas se Maja in Tina utaborita, da se lahko čarovnija makeupa začne.

makeup

Ura 7.00

Kava! Sicer nisem kavoljubec, ampak ob takih urah prav zapaše.

kava

Ura 7.30

Scena je pripravljena, kavica popita. Backstage na trenutke spominja na standup. Šale padajo z leve in desne, ozračje je zelo sproščeno. Super, take imam rada!  ☺

Ura 8.00- 12.30

In akcija! Glavni akterji poleg Maje so pripravljeni, snema se brez prestanka z dvema manjšima pavzicama. Maji gre odlično in kljub mrazu vse profesionalno izpelje.

zelenjava in sadje

maja prašnikar

snemanje bravnicar

snemanje

Ura 13.00

Pomagam pospraviti in se poslovim. Aleša z ekipo čaka montaža in obdelava. Zvečer naj bi bila že premiera v Viba filmu, torej ni časa za izgubljat! Jaz pa letim naprej poslikat nekaj portretov in generalko plesne predstave.

Ura 18.35 – 20.15

Ponovno se pridružim ekipi, da si ogledam, kako se obdelujejo videi. Ugotovim, da je to področje, kjer se imam še ogromno za naučit, ampak, da me zanima. Fantje so res zabavni; tako sproščene ekipe nisem že dolgo doživela.

Ura 20.20

Še drugič se poslovim in jih pustim, da zaključijo z delom. Domov odidem polna pozitivnih vtisov, dodobra nasmejana, z nekaj novega znanja in izpolnjeno željo.

TUKAJ pa je končni izdelek. Izzivalen in hudomušen. Kot se Bravničarju pritiče.

Mojim dogodivščinam lahko sledite tudi na:

Facebooku
Hud Job blogu
Fotoblogu
Instagramu
Twitterju

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord