Kako narediti HUD selfie?

13. 8. 2014

Tokratna objava je malo drugačna od prejšnjih. Po prelenarjenem večjem delu poletja sem se odločila, da bom s tabo v prihodnje podelila nekaj nasvetov, kako kreativno porabiti svoj prosti čas.

Prvi v vrsti je zelo praktične narave v teh poletnih dneh, in sicer, kako narediti res HUD selfie?

Selfiji niso novodoben izum, pravijo, da je bil prvi narejen že leta 1836, pred tem pa je bil med slikarji zelo popularen tudi avtoportret. Torej nič novega ne bomo izumljali, ampak se naučili, kako to kar imamo, pokazati na najboljši možni način.

Kaj potrebuješ in na kaj moraš biti pozorna?

1. Fotoaparat ali telefonček, ki ima fotoaparat  (po možnosti na sprednji strani za lažje fotografiranje)

Seveda vrsta in zmogljivost igrata vlogo pri končnem rezultatu. Torej boljša kakovost telefončka/fotoaparata (oziroma objektiva), lažje bo tvoje delo.

fotoaparati pametni telefoni izbor

(foto: Google)

2. Svetloba

Kot pri vsaki fotografiji, je to ena izmed najpomembnejših stvari, na katero je treba paziti. Najboljša svetloba je nežna, razpršena svetloba. Najdemo jo ob oknu z zagrnjeno prosojno zaveso, sredi dneva v senci, na prostem ... Izogibaj se ostrih senc in močne direktne svetlobe.

selfie, svetloba, direktna, razpršena, napake, pravilno

3. Ozadje

Dobro je, če je čimbolj preprosto – narava, bela stena, zavese ... torej čimmanj navlake v ozadju, da bolj prideš do izraza ti. :)

4. Najdi pravi kot zase

Igraj se z različnimi koti in najdi tisega kjer si najlepša in kjer si si najbolj všeč. Najbolj popularen je kot v višini čela ampak to ni pravilo.

selfiji, makeup, koti, svetloba

5. Bodi si všeč

Najlepše slike nastanejo, ko oseba izzžareva samozavest, karizmo, tisto "nekaj". Torej obleči se v nekaj v čemer se dobro počutiš, naliči se, če ti to ustreza in predvsem zabavaj se!

6. Nasmehni se

Pravijo, da je nasmeh najboljši modni dodatek. Torej uporabi ga in pozabi na "duckface".

7. Urejanje

Fotografije lahko tudi urediš za boljši efekt: obreži jih, igraj se s filtri, kontrastom ... karkoli kar te bo pripeljalo do željenega efekta.

efekti, filtri, selfie

Za konec pa še en nasvet: pravil ni, zabavaj se! Poskusi različne svetlobe, zanimive sence, kote, osredotiči se na detajle, igraj se z modnimi dodatki, ličili ... spremeni se v pop kraljično, pankerico ali bodi to, kar si. Selfie je način, da se igraš s svojim alter egom ali pa le ujameš trenutek zabave s prijateljicami. Možnosti je nešteto.

Do naslednjič pa lepe pozdrave iz sončne Obale,

Helena

Spremljate me lahko tudi na:

Fotoblogu

Facebooku

Instagramu

Twitterju

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"