Hrana za pse

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Prispevkov: 452
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 13. Sep. 2013 12:55

S hrano je tako...kakor komu ustreza...moj pes orijena ne more, ima drisko, težave ima z AG, recimo s proplanom pa eukanubo jih nima čisto nič, vsaj prebavnih ne. Ni vse v kvaliteti hrane, zelo pomembno je tudi, kako jo žival prenaša. bully kutta pa itak navadno dobiva žive kokoši oziroma piščance, pišem seveda na splošno.

Itak pa je zadnje čase 'moderen' BARF.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 13. Sep. 2013 13:41

^^ Moderen, pa tudi zahteven, če se ga hočeš lotiti tako, da res delaš živali v korist. Sicer pa ja; seveda je pomembno, kako žival prenaša neko vrsto hrane, domača psička je na Acani, ker ji Orijen tudi ne ustreza, mački, ki jih imava s fantom, sta pa na Orijenu, ker samček po čisto vseh drugih hranah dobiva hudo alergijsko reakcijo, ki se kaže z ranicami po vsem telesu.
flooria
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 6. 5. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a flooria » 06. Maj. 2014 21:53

Lek Veterina je lansirala na trg novo briketirano hrano za pse DINO premium. O njej si lahko preberete na www.moj-dino.si Hrana je res kvalitetna in cenovno zelo ugodna. Uporabljamo jo mi doma ter že kar nekaj prijateljev. Vsebuje velik delež mesa v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami, psi pa nimajo nobenih problemov. So zdravi, živahni...Hrana ne vsebuje umetnih ojačevalcev okusa, saj so sestavine same po sebi vabljive za psa (meso piščanca in ribe), tudi ne konzervansov, barvil. Cena pa je ugodna zato, ker ni vmes številnih posrednikov!
Nikakor nima smisla preplačevati hrane od številnih "bleščečih znamk", ki pogosto niso takšne kvalitete, kakršen imidž so si ustvarile!
terezijO
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 10. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a terezijO » 23. Maj. 2014 17:28

Glede te hrana ze pse je blo že velik povedanega se mi zdi, ampak nikjer tko zelo, da bi mi lahko vse vedl. Vsaj tak občutek imam. Je pa tako, da ima itak vsak pes svoj okus, svoje potrebe in navade. Recimo, mi imamo dva psa, pa vsak hoče svojo znamko. Eden dobi čisto elekrgično reakcijo na Eukanubo, drugi bi najraje kar Pedigree itd. potem je pa tuki še zbirčnost. Morm rečt, pa upam, da ne bo zgledal kokr reklama, da sem zelo vesel, da smo najdl 2 trgovini v SLO, da dobim celo popuste zraven. No, pa da res ne bo slišat kot reklama, sta to te2: klik in klik. Prva je šla tok daleč, da so zraven še priporočila, katera hrana je za kakšnega psa dobra (to mi je pri tistem psu, ki je alergičen, zelo prov prišlo), druga pa ma res veliko izbiro in mi prov pride pri drugem psu, kjer je praktično najboljš, da vsakič vzamem nekaj drugega. Jaz grem kar lepo po vrsti, pa smo vsi zadovoljni :D
tanjajang
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 15. 9. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a tanjajang » 15. Sep. 2015 12:43

Živjo, točno tako kot je napisala terezijO. Vsak kuža ima svoj okus in potrebe. Mi imamo doma dva psa in na srečo oba jesta brikete iste znamke. Vendar vsak svoj okus. Eden ima raje lososa, druga pa jagnjetino. Te brikete uporabljamo že več kot tri leta in smo z njimi zelo zadovoljni. Gre pa za spletno trgovino http://www.roni.si. Brikete zanje izdeluje eden največjih britanskih proizvajalcev hrane za pse. Sestavine so res odlične, cena pa sprejemljiva. Kar se mi pa zdi najpomembnejše je, da sta naša psa s hrano zadovoljna in v njej uživata. Pa tudi nikakršnih težav glede prebave in alergij nimata po teh briketih. Moram pa povedat, da smo pred tem kar dolgo iskali najprimernejšo hrano. Po vsaki so bili neki problemi. Od driske pa alergij. Skoraj smo že obupali, potem pa smo po priporočilu prijatelja poskusili brikete RONi. Uspešno :ja:
pasjeljubka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 23. 11. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a pasjeljubka » 23. Nov. 2015 11:36

Hm, ne vem no. Meni so tej briketi od vedno bili zelo sumljivi - v ozadju je vedno itak dobiček firm in marketing, podrobna analiza sestavin (že samo na deklaracijah) itak pokaže, da je v večini primerov notri sr***. Tudi te moderne brikete brez žitaric imajo za kompenzacijo škrob in stročnice, ki so 5krat slabše kot žitarice. v tujini so že davno out, tle pri nas pa so nas komaj začeli šopat. Psu sama pripravljam hrano, stane me 50 eu na mesec, torej kot povprečne brikete, pri veterinarju pa nismo bli že 3 leta, torej se definitivno splača, sploh ko primerjam s kolegicami, ki dajo po 200 € za pucanje zobnega kamna. Js tega stroška nimam, ker ima pes zobe, bele kot sneg, ima pa 6 let. Vsem, ki hranite z briketi, priporočam branje tega članka, Hrana za pse, od začetkov do danes: http://www.zdravahranazapse.si/hrana-za-pse/
Vam bo dal mislit... LP

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov