Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Pomoje je ključ v odpravi teh krčev predvsem pravilno razgibavanje pred telovadbo oz. športanjem. Mislim, da je meni predvsem razgibavanje pomagalo odpraviti te krče, ker so bile mišice pripravljene na fizično obremenitev. Šele v drugi vrsti pomaga kakšen Donat in kalcijeve tablete. :) Če pa misliš, da je pri tebi res kritično, pa pojdi do zdravnika in te bo že poslal na nadaljnje preiskave.
li.anna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a li.anna »

Punce, jaz sem se pa že s prihajajočim tednom, torej jutri, odločila spremeniti svoje prehranjevalne navade. Gibanje sem vnesla v vsakdan že nekaj tednov nazaj, a rezultatov seveda ni, saj kakšna dva tedna žrem kot da bo kmalu konec zalog na celem svetu. :roll: Sicer nisem debela, niti močna (no, v trebuh in rit pa že). Za predstavo - pri cca 160 cm imam trenutno 53 kg. Pred kakim mesecem sem jih imela še 48, pa je šlo le še navzgor, čeprav nekaj let nisem nihala s kg, niti v tem prazničnem času, ko se miza šibi pod težo dobrot cele žlahte.

V glavnem, moj načrt je takšen; Št. obrokov z jutrišnjim dnem zmanjšam na tri, zadnji obrok pa bo najkasneje ob 18. uri.
- Zajtrkovala bom jogurt/kos popečenega toasta/kuhano ali ocvrto jajce.

- Za kosilo ne bom komplicirala, držala se bom le tega, da količinsko ne bo preveč in da bo raznoliko, seveda pa bom iz prehrane črtala fast food (čeprav ga tudi sicer ne jem več kot 1x na mesec) in vse, kar je sladko.
- Večerja bo lahka, in sicer malo skute ali kakšen kos belega mesa s solato. Vmesnih obrokov ne bo, razen eden, pa še ta bo lahko le kos sadja.

Od športa, ki sem ga prakticirala že do zdaj, je kolesarjenje na sobnem kolesu in vadba na trenažerju. Kolesarim po 2 uri, na trenažerju pa vadim od min. pol ure do max. uro. En dan v tednu ne migam kaj dosti oz. grem le na kakšen sprehod.
Moj cilj je shujšati za cca 6 kg v roku 3 tednov, in s tem načinom vadbe tudi učvrstiti telo, ker tudi, ko sem imela manj kil, nisem imela najbolj izoblikovane postave, sploh rit je bila skos mlahava.

Sladkarije, ki sem jih dobila v dar, sem podarila dalje domačim, pa tudi, če imam še kaj na dosegu rok, mislim, da je moja želja po čvrsti postavi močnejša od sladkih pregrehov, ker sem se napokala za par let naprej. :D

Kaj pravite na takšen načrt? Je realen glede na moja pričakovanja? Zanima me še, kdaj naj začnem z vajami za trebuh, ker zdaj še itak ne bodo nekaj časa opazna, ko mam nekaj maščobnih blazinic na spodnjem delu trebuha. Tudi, ko sem še mela 48 kil, se je ob sedenju trebuh nabral v dve gubi. :? Bo OK, če začnem jutri z dvigovanjem nog za 90°, postopoma pa začnem s trebušnjaki? Mimogrede, kje bi lahko videla posnetek pravilnega izvajanja trebušnjakov za spodnje trebušne mišice?

Hvala :)
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Perchy »

ućvrstila zagotovo ne boš telesa in boš samo shujšala, da ga učvrstič moraš delati tudi vaje za moč...ni nujno t utežmi

zakaj pa ne bi imela 5manjših obrokov..kar je tudi priporočljivo...po treh boš lačna in bo telo samo zalogo nabiralo in hranjo shranjevalo...
pa ob 6ih zvečer zadnji obrok...to pomen, da greš že ob 8ih spat al kaj? :-O ker zadnji obrok naj bi bil kakšni dve uri pred spanjem. no ja, jst ga imam lahko še celo pol ure pred spanjem, vendar se pripravljam na fitnes tekmo in imam količino hrane zelo omejeno...vsak dan isto :-)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

ne, kombiniraj dvigovanje nog s trebušnimi (celimi, polovičkami), stabilizacijo, vajami za stranske ipd. Pri trebušnih velja - čim več raznolikih vaj. Ne sam ene skupine šopat. Vidne bodo pa, ko ne bo maščob.

Trenažer pa kolo za zbijat maščobo. Za učvrstit bo treba vaje za moč.

In ja, bolje 5 obrokov kot trije.

Ps na youtubu vtipkaj "lower abs", pa ti bo vrglo vaje ven.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
li.anna
Sramežljivka
Sramežljivka

O.K., hvala obema, bom upoštevala. :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jz mam eno mal OT vprašanje..ko rečete "trenažer", kaj mislite s tem? :oops: Ker a ni to pravzaprav tisto "stojalo" (nosilec) za kolo? (morm pisat dedku mrazu za tole...)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

jaz si pod trenažer predstavljam kaj takega.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

jap, trenažer - za kolo
eliptični trenažer - orbitrek

Jst izraz trenažer uporabljam za "orbitreck" napravce.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

To je tekalna steza, kar je objavila s0nckic4. Trenažer je tole.

slika
li.anna
Sramežljivka
Sramežljivka

Jaz mislim istega. Imam podobnega kot na sliki (Kettler Calypso 600).
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Tamala_mrha napisal/-a:To je tekalna steza, kar je objavila s0nckic4. Trenažer je tole.

slika

ni. je že barbigirl razložila. trenažer je naprava, na katero pripneš zadnje kolo tapravega bicikla, da lahko s tapravim biciklom goniš doma oz. na mestu.

to, kar si ti pokazala, je eliptični trenažer ali orbitrek, kar je že barbi napisala.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, eliptični nisem napisala zraven, drugače pa je bil moj point, da ni tekalna steza, ker s tistim pa res nima nobene povezave. Se pa pogosto meša s tem biciklom in tem, kar sem linkala, ker tudi pri nas doma rečemo samo trenažer, kar pa ni popolnoma pravilno. Pač ne rečem "grem na eliptični trenažer", ampak rečem "grem na trenažer". :D
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 29. Jan. 2012 11:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Tamala_mrha napisal/-a: epileptični trenažer

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

hehehe, dvojni lapsus. Elipsa, tamala, elipsa, ne epilepsija.
Odgovori