Homeopatija

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 30. Jan. 2021 14:42

Kava kot antidot

Večini ljudi se je verjetno najtežje odpovedati kavi, posebno če jim pitje kave poleg užitka in navade pomeni tudi nujnost za višanje energije, odpravo glavobolov. Seveda, kofein kot vsaka druga droga, ne rešuje problema, dolgoročno ga zgolj poglablja.

Zdravila

Diagnoz v homeopatiji ni oz. vsaj jaz ne poznam, da bi bile kakorkoli poimenovane. Diagnoza tam je v bistvu zdravilna učinkovina, ki jo prejmeš. Za posamezno zdravilno učinkovino je podrobno opisan tip osebnosti oz. njeni/njegovi simptomi. Skoraj nemogoče, da bi se pri nekom vse to kar je tam opisano ujemalo. Nekaj se, nekaj se ne. Homeopat mora ugotoviti kam tisti hip sodiš in ti da ustrezno zdravilo. Verjetno bolj kot zdravilo je izziv še določiti pravo potenco zdravila.

Pimer homeopatske diagnoze https://www.vithoulkas.com/learning-too ... phosphorus

Praviloma dobim dve flaški na pregledu. 1 mesec pijem/mešam eno, drugi drugo, potem nekaj pavze in kontrolni pregled. Moč druge flaške (potenca) je večja od prve. Če se izkaže, da je zdravilo OK, ampak da je potrebno še nadaljevati, prejmem še dve flaški. Moč se stopnjuje. Na neki točki pride do tega, da mi homeopat hoče prekiniti terapijo ali pa dela pavzo. Pavza se naredi praviloma pred tem, ko se menjuje zdravilo.

Zaenkrat so moje izkušnje s homeopatijo dobre.
sukamin90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 6. 2. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a sukamin90 » 06. Feb. 2021 9:12

The information you have produced is so good and helpful, I will visit your website regularly. atari breakout
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 08. Feb. 2021 9:56

Kaj ima homeopatija proti kavi? :eek: :kaffe:

Drugace pa mmm (ce sploh se beres forum), glede na to, da te zanima alternativna medicina, si kdaj pogledal v ajurvedo? Sama sicer nisem za to, ampak poznam ljudi, ki jo vec ali manj vpeljujejo v svoje zivljenje.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4950
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Feb. 2021 10:15

Ne samo proti kavi, v enem priznanju, ki ga je napisal (ter zelo kmalu zbrisal/ popravil), je začel z nekakšnim očitkom metati ven različna dejstva o meni, kakšno vmes tudi neresnično, eno izmed teh dejstev je bilo, da pijem meto/ metin čaj, v tonu, kot da je to nek alternativni heroin.. :D

Ena kolegica je imela probleme s kandido in se je začela ukvarjat z ajurvedo, od nekoga kupila za 100e različnih stekleničk, ampak nisem prepričana, da je kaj pomagalo, mislim, da je opustila čez nekaj časa, še njen tip, ki se tudi ukvarja s prodajo prehranskih dodatkov, ji je samo očital, da so jo okrog prenesli..
Poskusi pa se lahko..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 08. Feb. 2021 10:32

Jaz si pa ravno za izboljsanje pocutja meto naredim. Kamilice so pa kaj, crystal meth? :D

Od bivsega kolega mama (indijka) prisega izkljucno na tradicionalno medicino/ajurvedo. Baje sploh noce k "navadnemu" zdravniku. Je pa gospa izredno dobrega zdravja za svoja leta in mladostna.
mmm
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 08. Feb. 2021 10:34

_patchouli_ napisal/-a:Kaj ima homeopatija proti kavi? :eek: :kaffe:

Antidot pomeni, da če boš uživala kavo hkrati s homeopatijo, homeopatska zdravila ne bodo imela učinka, ker bo uživanje kave izničilo ves učinek homeopatije.
Ni samo kava, so še druge snovi: meta, kamilica.
V času zdravljenja s homeopatijo tudi ne smeš k zobozdravniku, ta del morda še najbolj spominja na kak okultizem. :? Torej, svetuje se, da kar imaš opraviti pri zobozdravniku opraviš preden se greš homeopatsko zdravit, ker bodo posegi na zobeh ponovno negirali ves učinek homeopatije.

Torej ja, nekdo drug bi moral pojasniti kaj imajo zobje, meta, kamilica in kofein skupnega.
Strokovnjak za zobe nisem razen da so pozicionirani blizu glave :D Meta, kamilica imata nek pomirjevalni učinek. Kava je droga.
Torej po moji oceni meta in kamilica delujeta na nek del na katerega želimo delovati preko homeopatije, zato ju ne moreš jemati hkrati.

Verjento tudi drugih drog ne jemlješ, ko se zdraviš s homeopatijo, ne samo kofeina ne. Kava je izpostavljena, ker je pač dovoljena.

Sicer pa tudi z alkoholom ne smeš pretiravati. Vsaka stvar, ko pretiravaš, ti ruši (homeopatsko) ravnovesje.

Drugace pa mmm (ce sploh se beres forum), glede na to, da te zanima alternativna medicina, si kdaj pogledal v ajurvedo? Sama sicer nisem za to, ampak poznam ljudi, ki jo vec ali manj vpeljujejo v svoje zivljenje.

Ne še.
Vem, da se precej komercializira v slovenskih zdraviliščih, ampak tisto je komercialna ajurveda, bolj masaže, torej kako dobiti denar za (delni) "placebo". Prava ajurveda pa ne vem kje se prakticira.


Pri meni je tako. Jaz ne bi investiral v te zadeve. Torej odločil bi se za eno, in tam vztrajal. Zaenkrat sem zadovoljen s homeopatijo. Seveda so problemi in ne bodo čez noč izginili, v zadevo sem šel, ker mi uradna medicina ni znala (več) pomagati oz. s tem kar so mi ponudili nisem bil (več) zadovoljen.

Ko bi se vsaj nekako uspel znebiti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oz. bi lahko to namenjal za homeopatijo (letni strošek homeopatije mi predstavlja malo manj kot letni strošek dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja; torej ne bom bankrotiral, ni tako drago). Odkar se zdravim pri homeopatu nisem bil pri zdravniku, Lekadole si sam plačujem, dopolnilno zavarovanje rabim, ker če se mi kdaj huje zaplete cene hitro narastejo, tako da kar ukinil ga ne bom. Ni pa pošteno, da sedaj, ko zdravstvo večini populacije, ki nima resnih zdravstvenih težav ni dostopno, covid postelje se prav nič ne širijo (me res zanima kaj mnogi zdravniki sedaj delajo), prispevki za zdravstvo pa ostajajo isti. Nekdo bi moral vložiti pobudo, da se dopolnilno zdravstveno zavarovanje za čas epidemije tisti, ki takrat niso koristili zravstvenih storitev, povrne :!:
mmm
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 08. Feb. 2021 10:46

_patchouli_ napisal/-a:Jaz si pa ravno za izboljsanje pocutja meto naredim. Kamilice so pa kaj, crystal meth? :D

Jaz sem uporabljal oboje - meto+kamilico. Ampak res sedaj ne pogrešam, sem se navadil da ne smem.
Najraje sem pil metin čaj ali pa kamilico. Zdaj pijem sadne, ko se mi jih da skuhati :) No pa šipek, brusnico :)
Btw, pohorski čaj ne vsebuje mete, klasičen planinski čaj pa jo ima.

Od bivsega kolega mama (indijka) prisega izkljucno na tradicionalno medicino/ajurvedo. Baje sploh noce k "navadnemu" zdravniku. Je pa gospa izredno dobrega zdravja za svoja leta in mladostna.

Ja saj to. Poznam ljudi, ki so malo alternativci, so stari in zdravi. Enega takega poznam, ki je sicer malo "baraba", ni glih neki dobrosrčnež, ampak mesa je minimalno, glede ostalih stvari, mislim bolj zelišč, pa dobro pazi kaj bo (za)užil in je za svoja leta res rosno zdrav.

To je ta razlika. Imaš večino populacije, ki prej ali slej zboli. Dobi zdravila uradne medicine, ki jim držijo kemično ravnovesje, jemljejo jih celo življenje, umrejo sicer ne, sčasoma zdravila zgolj dodajajo, ker je vedno treba nekaj "flikati". V statistiki se gleda starost, ni pomembno, če si zadnja leta priklenjen na posteljo, se ne moreš gibati, življenska doba se povečuje.

Imaš nekaj "čarovnikov"/alternativce, eno gospo praviš da sama poznaš. Uporabijo staro modrost, pazijo kaj pojejo, zdravijo se na svoj način, so dobrega zdravja, korone se ne bojijo. Po mojem se tudi smrti bojijo precej manj kot tisti, ki so iz dneva v dan pred njo, v kolikor ne vzamejo zdravila, ki jim ureja notranje (biokemično) ravnovesje.

Sama sicer nisem za to, ampak poznam ljudi, ki jo vec ali manj vpeljujejo v svoje zivljenje.

Tema je sicer o homeopatiji, ampak sem očitno edini tukaj, ki je to sprobal, tako da po mojem lahko kar v tej temi predstaviš malo ayurvedo, če kaj veš o njej. Verjetno so prepovedane snovi/hrana/pijača tudi tam? :rolleyes:
Dvomim, da je kava prepovedana zgolj v homeopatiji. Ko so jo islamisti prinesli v krščansko Evropo, je kava najprej veljala za hudičevo pijačo.
Kakšen strošek imajo tile ljudje, ki jih poznaš z ayurvedo oz. kako globoko so notri? Kaj od uradne medicine zavračajo?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]