Sem dijakinja in delam raziskovalno nalogo na področju antibiotikov in njihove uporabe pri živalih. Lepo,res lepo bi vas prosila, da povete kaj si mislite o tem...Kakšne so po vašem lahko posledice?
Hvala!!!

ker nihče ni pomislo na to rezistenco in kakšne vplive lahko ima to na ljudi.
Edinstvena napisal/-a:Vsa poanta je v tem, da uporaba antibiotikov pri živalih povzroča rezistenco bakterij pri človeku, ki se ne bi pojavila tako hitro, če živali nebi pitali s tem. Da,živali pitajo z antibiotiki 1. preventivno, 2. da njihovo telo ne porablja energije za obnavljanje organizma-posledično SE dokazano redijo.
Z vprašanjem nisem misla teh antibiotikov ki jih dobijo poškodovane in bolne živali in jih dobijo predpisane od veterinarja.
V bistvu sem vam zaj že tak vse povedlaker nihče ni pomislo na to rezistenco in kakšne vplive lahko ima to na ljudi.
Hvala

vseeno se zahvaljujem za vse odgovore... ko bom pa še poskuse z antibiotiki naredla, pa NE na živalih, ampak z brisom ustne votline vam bom pa povedla proti čemu vse smo ljudje (jaz in nekaj mojih sošolcev) že rezistentni ter če je to kaka povezava z mesom ki smo ga pojedli...obeta se zanimiva stvarca...