Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

punce..vse , ki pozabljate jemat tabletke...imate v navodilih točno napisano kako in kaj....odprete škatlico...pa preberete...in je stvar rešena...sicer pa je pri vsaki drugače....ena bo morda zanosila...druga ne..tu se vse prevečkrat ponavljajo vprašanja.... :?
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a bad_girl »

Angel girl napisal/-a:
astra_mb napisal/-a:punce..vse , ki pozabljate jemat tabletke...imate v navodilih točno napisano kako in kaj....odprete škatlico...pa preberete...in je stvar rešena...sicer pa je pri vsaki drugače....ena bo morda zanosila...druga ne..tu se vse prevečkrat ponavljajo vprašanja.... :?

couldn't agree more! glede na to da jih jemlete mate vse navodila notr v škatlici in nobena cosmo bejba vam ne bo bolš odgovorila kot sama navodila, zato tud jst mislm d so taka vprašanja mal odveč

Jah je pa tut fajn slišat izkušnje iz RL...ker zdravniška navodila grejo itak vedno na najbl zihr oz. izpostavijo vse možne posledice (tut če so lahk res minimalne), navadnim ljudem se pa lahk marsikej "človeškega" zgodi...in v takih trenutkih so izkušnje drugih več kot tist kar piše na škatlici...čeprav je seveda navodila vsekakor treba upoštevat...ampak vsi smo "le" ljudje... :nixweiss:
Sramežljivka
Kraj: ..in the sky..

Neprebrana objava Napisal/-a curlly »

wau..so me kr šokirale vse te izjave o KT...kaj vse ste že dale čez zarad teh tablet..boge..me je kr strah ratalo, ker jst bom namreč danes zvečer uzela šele drugo tabletko logesta (prej nobenih še nism uporabljala) in ne vem kakšna bo reakcija čez nekaj časa.

pa vendar se mi zdi tole mal tko tko.. res je, da vas ima dost kle gor slabe izkušnje s tabletkami, ampak pomislite koliko je punc še v Slo, ki niso tukaj z vami delile izkušnje..čisto mogoče je da ima večina dobre izkušnje..tko da ni treba panike zganjat..ker normalno je, da tiste, ki ste/so imele težave, so se hotele pozanimati malo več o temu in so "naletele" na cosmo forum, tako zdaj zgleda kot da imajo vse ženske težave s tabletkami in le redke ne..

to sporočilo ni kritika, sam pomirila bi rada tiste, ki mogoče zdej na začetku , ko berejo vaše izkušnje, mal cvikajo glede teh tabletk..

kot sm rekla, jaz tudi šele začenjam in bom vidla kako pa kaj..

bom sporočila..

lep pozdrav! :)
ssaaby
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

prestavljane menstre

Neprebrana objava Napisal/-a ssaaby »

NOVO VPRAŠANJE

mene zanima kako se pravilno jemlje tabletke,ko si želiš prestaviti menstruacijo za 13dni????

pa še ali je prestavljanje škodljivo(1*letno) in če vpliva da takrat nisi 97,9%zaščitena ko si jo prestavljaš?????

pa še kako podrobnost o tem bi rada zvedla::..lp[/b]
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

ja pač vzameš 13 tabletk več....itak, da si zaščitena...če jih pravilno jemlješ....škodljivo pa je toliko kot jemnaje samih kt...kakor pač za koga....za nekaj dobro za nekaj..je pa res, da ni dobro to prevečkrat delat....enkrat na leto ti sigurno ne bo hudega....meni tud ni...pa sem že večkrat to nardila...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Sm nardila to ene dvakrat, samo mislim, da ne bi več, ker mi ni panike več, tud če imam na morju menstruacijo, sem se vseen že kopala, pač s tamponi.
Tole 13 dni se mi sicer zdi kar dost, čeprav sem sama to vedno delala tako, da sem si jo prestavila na "prej", torej sem vzela manj tabletk, da je prej prišla m.
Ker baje ni dobro, da s tem zavlečuješ ciklus, ki nekako "čaka", da bo konec, da bo menstruacija in ene so mi rekle, da so se res slabo počutile in bile nekako napihnjeje, v pričakovanju m.
Nevem..jest bi raje imela jo prej.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Novo vprašanje:

včeraj sm pozabla vzet Logest. dans sm se spomnila in me je panika in grem brat navodila, v katerih piše, da če spustiš eno tabletko v drugem tednu jemanja, ni panike, pač vzameš dve naenkrat in normalno nadaljuješ. ampak, ker jaz začenjam z jemanjem ob nedeljah, je torej včerajšnja sobota bila ravno nekako na meji (sobota 21., začela sm v nedeljo, 8.), se pravi direkt pred tretjim tednom. no, jaz sem potem vzela dve tableti naenkrat. itak moram it ta tedn po recept, pa bom tam vprašala, samo me zanimajo vaša mnenja a to vseeno lepo spada v drugi teden a je že kaj riskantno. pa če mate kakšne podobne izkušnje...
lizzie
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a lizzie »

a ni tko da je drugac samo v prvem tedno /v primeru pozabljene tabl./ drgac je pa vedno enako - 7 dni s kondomom?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

v navodilih piše da je najbolj riskantno če pozabš prvi in tretji teden. prvi teden morš pol 7 dni s kondomom, tretji maš pa dve opciji, al da takoj nehaš al pa jemlješ do konca in takoj spet en paketek brez premora. če pa pozabiš drugi teden, pa naj ne bi blo nič posebnega. mislim, kar se tiče tega da moraš uporabit dodatno zaščito. zdaj me mal skrbi ker sm mela spolni odnos v petek... no sj, bom vprašala ginekologinjo ta teden
Uporabniški avatar
sQo``
Debatorica
Debatorica
Kraj: Under your bed

Neprebrana objava Napisal/-a sQo`` »

men se je že zgodil da sm lih pozabla na meji med 1 pa 2 tednom...seprav na 7mi dan a ne.. pa nism nikol nobene dodatne zaščite uporabla in ni blo nobene panike.. nevem ampak men se zdi nekak logično da če si zaščiten že 1 dan ko vzameš da če pozabiš vmes pa ponovno uzameš (pa da umes nimaš odnosov) ampak da jih maš pol.. čiz logično :D ampak nevem, men se tko zdi :P mogoče se pa motim, ampak dokler ne bom zanosila bo uredu!
mommy says i'm a special person no matter what the other kids say!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

mhm, hvala :) no sej, tle ubistvu tko sprašujem da nam paničarla skoz. jutr bom pa še sestro vprašala pr ginekologinji :) pač spolni odnos je bil v petk, v soboto pa pozabljena tabletka ane...no bomo vidl čez en tedn a bo menstra al ne... :?
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Emina »

Ložica** napisal/-a:danes sem opazila, da sem pozabila vzeti tabletko v petek in soboto, danes pa je nedelja..včeraj sem imela spolne odnose. Ali naj danes normalno jemljem naprej tabletke, naj prekinem,....ima kakšna kak nasvet? prosim čimprej..
cosmy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cosmy »

Novo vprašanje

Navihanka22 napisal/-a:Ima morda katera kakšno škatlico CILEST ali LOGEST tabletk doma in jih ne potrebuje??

Sama sem menjala ginekologinjo in moram konec tedna komaj poklicati novo da se dogovorim za pregled. Tako da sem trenutno v bistvu brez G. . Tabletke pa moram začeti jemati v petek. Ja vem hitro sem se spomnila....

Zelo bi bila hvaležna če se mi katera oglasi in mi morda odstopi škatlico Cilest (lahko tudi Logest-sem tudi te že jemala)

Druga možnost:

Morda katera ve če bi mi dali kakšno škatlico v lekarni če razložim situacijo?

Pri splošni sem bila pa mi ni hotela napisati recepta.

NAJLEPŠA HVALA!

Pa ne bit hude name :oops:
Peek-a-boo!
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Glede predpisovanja recepta za tabletke pri osebnem zdraviku:
meni ga tud napiše, s tem, da je v moji kartoteki napisan, katere jemljem in koliko časa že, enkrat pa ji je tudi moja ginekologinja po meni poslala kao neko pooblastilo za primer, če pač ne morem do nje, ker je v drugem kraju, pa naj mi jih potem osebna napiše.
Brez problema sem jih še vedno dobila.
lizzie
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a lizzie »

cosmy napisal/-a:Novo vprašanje

Navihanka22 napisal/-a:Ima morda katera kakšno škatlico CILEST ali LOGEST tabletk doma in jih ne potrebuje??

Sama sem menjala ginekologinjo in moram konec tedna komaj poklicati novo da se dogovorim za pregled. Tako da sem trenutno v bistvu brez G. . Tabletke pa moram začeti jemati v petek. Ja vem hitro sem se spomnila....

Zelo bi bila hvaležna če se mi katera oglasi in mi morda odstopi škatlico Cilest (lahko tudi Logest-sem tudi te že jemala)

Druga možnost:

Morda katera ve če bi mi dali kakšno škatlico v lekarni če razložim situacijo?

Pri splošni sem bila pa mi ni hotela napisati recepta.

NAJLEPŠA HVALA!

Pa ne bit hude name :oops:

jst mam cilest
Zaklenjeno